Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Za SDP ulazak u EU je prioritet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas kako je za njegovu stranku ulazak Hrvatske u EU prioritet, odgovorivši time na novinarski upit kako SDP gleda na nagađanja da će Hrvatska po pitanju ZERP-a morati učiniti ustupke kako ne bi bio ugrožen njezin put u EU.

"EU je svakako prioritet, a o svemu onome što okružuje slučaj ZERP morat će otvoreno govoriti premijer Sanader i mi (SDP) ćemo mu pružiti potporu u hrvatskom interesu", izjavio je Milanović novinarima u Hrvatskom saboru, naglasivši da je taj hrvatski interes ulazak u EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uzvratili istom mjerom Irak na 90 dana zabranio ulazak - Amerikancima! Slika nije dostupna "Kriv" jer je iz neželjene zemlje STRAVA U ZRAČNOJ LUCI Satima držali 5-godišnjaka, očajnoj majci zabranjen bilo kakav kontakt

Neobičnim i lošim ocijenio je to što je Europski parlament o ZERP-u raspravljao prije Hrvatskog sabora, ali i izrazio zadovoljstvo što je Sabor danas, "iako malo prekasno", u dnevni red aktualne sjednice uvrstio SDP-ov prijedlog da Vlada zastupnike izvijesti o stanju pregovora s EU i kakve posljedice na pregovore ima proglašenje ZERP-a.

Upitan kako komentira to što je vanjskopolitički odbor Europskog parlamenta danas prihvatio izvješće o Hrvatskoj, uz kompromisni amandman da na problem ZERP-a treba gledati kao na bilateralno pitanje između Hrvatske i Slovenije, a ne kao na odnos između Hrvatske i EU, Milanović je izrazio zadovoljstvo što Hrvatskoj pomažu prijatelji u EU, ali i žaljenje zbog, kako je rekao, činjenice da Vlada ne čini ništa.

"Nije dobro da nam više pomažu naši prijatelji i partneri u Europskom parlamentu preko stranačkih veza, u ovom slučaju socijaldemokratskih, a da Vlada ne čini ništa", rekao je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene