Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Koksar, tvrtka koja se bavi razgradnjom bivše bakarske Koksare, potpisali su danas u Novome Vinodlskom ugovor prema kojemu se s 12 milijuna kuna financira sanacija kontaminiranog zemljišta bivše Koksare.


Osim tog ugovora, potpisano je još sedam ugovora između Fonda te gradova i općina Primorsko- goranske županije te Javne ustanove Nacionalnog parka Risnjaka.

Vezani članci Domagoj Mikić A temperature padaju: Stanovnici Banovine koji su nakon potresa dobili montažne kućice sada imaju novi problem Posljedice potresa u Banovini - 2 Kad će se život na Banovini barem malo normalizirati? "Bojimo se raditi, bojimo se biti doma, svugdje nam je isto"

Direktor Fonda Vinko Mladineo objasnio je da je riječ o ulaganju novih 20,5 milijuna kuna, od čega je većina namijenjena sanaciji kontaminiranog zemljišta bivše Koksare u Bakru.

Ostali novac namijenjen je poboljšanju komunalnog standarda, odlaganju otpada i sanaciji odlagališta komunalnog otpada dok se - kako se očekuje - za tri godine ne počne rabiti novo odlagalište na Marišćini.

Današnji potpisnici su gradovi Novi Vinodolski, Rab, Bakar i Vrbovsko te općina Brod Moravice i bakarska tvrtka Koksar, a dva ugovora namijenjena su Nacionalnom parku Risnjaku za čišćenje divljih odlagališta otpada i kupnju kamiona radi poboljšanja odvoza smeća.