Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za sanaciju bakarske Koksare 12 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Koksar, tvrtka koja se bavi razgradnjom bivše bakarske Koksare, potpisali su danas u Novome Vinodlskom ugovor prema kojemu se s 12 milijuna kuna financira sanacija kontaminiranog zemljišta bivše Koksare.

Osim tog ugovora, potpisano je još sedam ugovora između Fonda te gradova i općina Primorsko- goranske županije te Javne ustanove Nacionalnog parka Risnjaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krađa u susjedstvu Iz termoelektrane nestalo 100 tona bakra: "Shvatili su da pumpa ne radi jer više nema kabela" Bale u Varaždinu - 4 ruglo varaždina Na ulazu u Barokni Grad bale smeća: Imaju 18 mjeseci da ih se riješe, sanacija će koštati 29 milijuna eura

Direktor Fonda Vinko Mladineo objasnio je da je riječ o ulaganju novih 20,5 milijuna kuna, od čega je većina namijenjena sanaciji kontaminiranog zemljišta bivše Koksare u Bakru.

Ostali novac namijenjen je poboljšanju komunalnog standarda, odlaganju otpada i sanaciji odlagališta komunalnog otpada dok se - kako se očekuje - za tri godine ne počne rabiti novo odlagalište na Marišćini.

Današnji potpisnici su gradovi Novi Vinodolski, Rab, Bakar i Vrbovsko te općina Brod Moravice i bakarska tvrtka Koksar, a dva ugovora namijenjena su Nacionalnom parku Risnjaku za čišćenje divljih odlagališta otpada i kupnju kamiona radi poboljšanja odvoza smeća.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene