Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vjerodostojnih potpisa ima više od 547.866, što zadovoljava kriterij od deset posto ukupnog broja birača.


Ministar uprave Arsen Bauk izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade da je za raspisivanje referenduma o outsourcingu (izdvajanju uslužnih djelatnosti) u javnom sektoru prikupljeno više od deset posto ukupnog broja birača.

Vezani članci Slika nije dostupna Ministarstvo uprave zaprimilo potpise protiv 'outsourcinga' u javnom sektoru Slika nije dostupna Markić: Imamo pola milijuna SDP-ovih 'duhova birača'

Ministarstvo uprave je, prema Baukovim riječima, 5. studenog od Hrvatskog sabora zaprimilo 61 kutiju s prikupljenim potpisima građanske inicijative "Outsourcing" i utvrdilo da se u tim kutijama nalazi 608.503 potpisa.

Potom je Državni zavod za statistiku obavio provjeru ispravnosti potpisa i s 99-postotnom pouzdanošću utvrdio da vjerodostojnih potpisa ima više od 547.866, što zadovoljava kriterij od deset posto ukupnog broja birača, kaže Bauk.

Sindikati najavljuju prosvjede ako se ne raspiše referendum o outsourcingu

Dodaje da su uočena i određena odstupanja od članka 8a do 8g Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne, područne i regionalne samouprave, pa je o tome Ministarstvo izvijestilo Sabor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook