Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Bauk potvrdio

REFERENDUM O OUTSOURCINGU 'Prikupljeno je dovoljno potpisa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerodostojnih potpisa ima više od 547.866, što zadovoljava kriterij od deset posto ukupnog broja birača.

Ministar uprave Arsen Bauk izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade da je za raspisivanje referenduma o outsourcingu (izdvajanju uslužnih djelatnosti) u javnom sektoru prikupljeno više od deset posto ukupnog broja birača.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Kako pravilno glasati: Znate li što je preferencijalno glasanje? Hrvatska - izborne jedinice karta MALA ŠKOLA IZBORA Znate li kojoj izbornoj jedinici pripadate?

Ministarstvo uprave je, prema Baukovim riječima, 5. studenog od Hrvatskog sabora zaprimilo 61 kutiju s prikupljenim potpisima građanske inicijative "Outsourcing" i utvrdilo da se u tim kutijama nalazi 608.503 potpisa.

Potom je Državni zavod za statistiku obavio provjeru ispravnosti potpisa i s 99-postotnom pouzdanošću utvrdio da vjerodostojnih potpisa ima više od 547.866, što zadovoljava kriterij od deset posto ukupnog broja birača, kaže Bauk.

Sindikati najavljuju prosvjede ako se ne raspiše referendum o outsourcingu

Dodaje da su uočena i određena odstupanja od članka 8a do 8g Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne, područne i regionalne samouprave, pa je o tome Ministarstvo izvijestilo Sabor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene