Prije godinu dana Upravno vijeće bolnice smijenilo je s dužnosti ravnatelja Boru Nogala, koji je na čelu bolnice bio 23 godine. On kao prave razloge smjene navodi utjecaj moćnih interesnih skupina koje žele Srebrnjaku preuzeti 60 milijuna eura vrijedan EU projekt izgradnje Centra za komeptencije

Galerija


Nakon ponovljenog natječaja za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u utorak je Upravno vijeće te bolnice, prema neslužbenoj informaciji, izabralo liječnika Ivu Dumića Čulu.

Vezani članci Silvio Bašić, KB Dubrava, predsjednik upravnog Vijeća Razriješen ravnatelj KB-a Dubrava Srećko Marušić: "Bolnica ne funkcionira kako bi trebala. Učinjeni su propusti u radu" Igor Matijašić i Sanja Vištica - 1 Ravnatelj škole upozorio na veliki problem koji bi mogao dočekati roditelje: "Mislim da je premalo vremena da se snađu"

Dumić Čule ima 32 godine, zaposlen je u Kliničkoj bolnici Dubrava, a znanstveno djeluje u okviru Centra za klinička i translacijska istraživanja Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Prije godinu dana Upravno vijeće bolnice smijenilo je s dužnosti ravnatelja Boru Nogala, koji je na čelu bolnice bio 23 godine, formalno zbog nepravilnosti oko zapošljavanja u toj ustanovi.

Nogalo je kao prave razloge smjene navodio utjecaj moćnih interesnih skupina koje žele Srebrnjaku preuzeti 60 milijuna eura vrijedan EU projekt izgradnje Centra za komeptencije u translacijskoj medicini te vrijedno zemljište u podsljemenskoj zoni, uključujući i nekadašnje lječilište Brestovec.

"Mi smo znanstvena ustanova koja je dobila najveći znanstveni projekt u Hrvatskoj, ali ovakav eksperiment još nije viđen, da na mjesto ravnatelja jedne bolnice dolazi specijalizant", komentirao je Nogalo, koji se i sam ponovno javio na natječaj za ravnatelja.

Kaže i kako je zbog svoje borbe za Srebnjak, zajedno s još dvoje kolega pred otkazom u toj bolnici. Nogalo se u međuvremenu angažirao i u politici te je trenutno na izbornoj listi Stranke s imenom i prezimenom.