Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nogalo nije prošao

Za ravnatelja Dječje bolnice Srebnjak izabran Ivo Dumić Čule: "Na mjesto ravnatelja jedne bolnice dolazi specijalizant"

Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak
Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Galerija 1/1 >>
Prije godinu dana Upravno vijeće bolnice smijenilo je s dužnosti ravnatelja Boru Nogala, koji je na čelu bolnice bio 23 godine. On kao prave razloge smjene navodi utjecaj moćnih interesnih skupina koje žele Srebrnjaku preuzeti 60 milijuna eura vrijedan EU projekt izgradnje Centra za komeptencije

Nakon ponovljenog natječaja za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u utorak je Upravno vijeće te bolnice, prema neslužbenoj informaciji, izabralo liječnika Ivu Dumića Čulu.

Pročitajte i ovo ZOO mandat od 4 godine Otvoren natječaj za novog ravnatelja zagrebačkog ZOO-a: Pogledajte tko se može prijaviti Željka Mostečak Traži se nasljednik Ovo se još nije dogodilo! Nitko se nije javio na natječaj za ravnatelja USKOK-a!

Dumić Čule ima 32 godine, zaposlen je u Kliničkoj bolnici Dubrava, a znanstveno djeluje u okviru Centra za klinička i translacijska istraživanja Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Prije godinu dana Upravno vijeće bolnice smijenilo je s dužnosti ravnatelja Boru Nogala, koji je na čelu bolnice bio 23 godine, formalno zbog nepravilnosti oko zapošljavanja u toj ustanovi.

Nogalo je kao prave razloge smjene navodio utjecaj moćnih interesnih skupina koje žele Srebrnjaku preuzeti 60 milijuna eura vrijedan EU projekt izgradnje Centra za komeptencije u translacijskoj medicini te vrijedno zemljište u podsljemenskoj zoni, uključujući i nekadašnje lječilište Brestovec.

"Mi smo znanstvena ustanova koja je dobila najveći znanstveni projekt u Hrvatskoj, ali ovakav eksperiment još nije viđen, da na mjesto ravnatelja jedne bolnice dolazi specijalizant", komentirao je Nogalo, koji se i sam ponovno javio na natječaj za ravnatelja.

Kaže i kako je zbog svoje borbe za Srebnjak, zajedno s još dvoje kolega pred otkazom u toj bolnici. Nogalo se u međuvremenu angažirao i u politici te je trenutno na izbornoj listi Stranke s imenom i prezimenom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene