Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pošto posao u HAC-u?

Otkrivamo: Plaćali 5 do 10 tisuća eura za rad na autocesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od aktera ekskluzivno je progovorio za Novu TV.

I dalje pljušte optužbe za korupciju u Hrvatskim autocestama. Ovog puta riječ je o plaćanju mita za posao na naplatnim kućicama.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

Navodno, i do deset tisuća eura trebalo je platiti djelatniku HAC-a koji dalje rješava stvari. Samo u Slavonskom Brodu devetero prevarenih policiji je prijavilo da su ostali i bez posla i bez novca. Jedan od aktera ekskluzivno je progovorio za Novu TV. Točnije, čovjek koji tvrdi da je bio posrednik u davanju mita. Anti Zirdumu kako kaže prije godinu dana obećano je zaposlenje za sina na HAC-ovim naplatnim postajama. No to je trebalo i platiti eurima, preko posrednika. 'On je tražio deset tisuća ispočetka ali mi smo rekli da od toga nema ništa. Onda na kraju uz neko cjenkanje sišlo je na šest tisuća', ispričao je Zirdum. Posrednik mu je tvrdio da je veza HAC-ovac, Mato Šarčević.

>> Svjedočenja oko HAC-ovih afera uskoro završena

Obećani rujanski rok za zaposlenje je probijen. Novac Anti nije vraćen pa je sve odlučio prijaviti. Na policiji novi šok. 'Policija je rekla da smo mi deveti da ima još osam osoba koje su prijavile. Radi se o trideset i nešto tisuća eura koliko je skupio od svih ljudi okolo', kaže Zirdum. Jedan od navodnih Šarčevićevih posrednika kaže i sam je sve prijavio policiji kada je čuo za nove slučajeve. Tvrdi da je posao bio uhodan godinama, a posrednika ima po cijeloj Hrvatskoj.

'Nije mi svejedno i nije mi lako, pogotovo zato što tu ima i mojih prijatelja i mojih kolega. Novac je išao gospodinu Mati Šarčeviću, je li on za neke štićenike ili neke druge ljude, ja u to ne ulazim. Mato je uvijek tražio više, ako se može više, čak postoji takozvani cjenik od tri tisuće do deset tisuća eura', rekao je posrednik. Šarčević je bivši vozač člana Uprave Ivice Mlinarevića, a sada surađuje s direktorima sektora za održavanje Stjepanom Klarićem i Željkom Krapljanom. Optužbe demantira preko svog odvjetnika.

'Želim vam skrenuti pozornost da ta tvrdnja ne odgovara istini, te je sračunata na omalovažavanje lika i djela gospodina Šarčevića. Od veljače 2009. je neosnovano izložen sustavnim napadima i blaćenju kao i prijetnjama radi čega je pokrenuo nekoliko kaznenih postupaka. Nikada nije primao mito te osobno osuđuje takav postupak', stoji u priopćenju. Slučaj je pod istragom. USKOK-ov pokajnik prije nekoliko mjeseci je priznao da je prevaren za 2.000 eura. Na rodbinske veze i mito upozoravala je i Majda Rumora, zaposlenica na postaji u Novskoj. Bivša i sadašnja uprava nisu ništa poduzele. Ante kaže ostaje mu samo vjera u rad policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene