Osmaši od danas biraju škole koje žele upisati. Iako je školska godina završila, pred njima i maturantima važni su datumi.


Prijave za srednje škole počele su jučer, a za većinu učenika traju do 10. srpnja. Prijave za srednje škole, kao i prijašnjih godina, obavljaju se putem interneta. Svaki se učenik putem e-Upisa može prijaviti za najviše šest obrazovnih programa.

Vezani članci Videozid o ocjenama učenika u prošloj školskoj godini - 1 Poplava odlikaša: Prošle školske godine gotovo svaki drugi učenik prošao je s odličnim, no pandemija je ipak ostavila traga na općem uspjehu Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan Župan poručio roditeljima: "Razumijem da mogu biti protiv mjera, ali ne na način da ugrožavaju ostalu djecu"

Tko je upisao koju srednju školu, znat će se 13. srpnja. Od tog dana pa sve do 19. srpnja učenici moraju doći u srednje škole koje su upisali s potrebnom dokumentacijom i prijavnicom.

Školarci, tu posebno pripazite, jer će svaka škola na internetskim stranicama i oglasnoj ploči škole odrediti točan datum do kojeg to morate napraviti.

I za maturante ovo je važan tjedan. Nakon odgode mature ove će srijede pisati ispit iz Hrvatskog jezika. Ispit iz latinskog, koji se trebao pisati tada, pisat će se u utorak. Konačni rezultati bit će objavljeni 17. srpnja. 

Nakon papirologije i stresa oko pola milijuna učenika može uživati u ljetu. Školsko zvono za sve, od osnovnih do srednjih škola, ponovno će zazvoniti 4. rujna.

Maturantima i osmašima želimo sretne upise u željene škole i na fakultete.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr