Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 milijuna kuna

Za obnovu u Kosinju ne stiže ni lipa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devet mjeseci nakon katastrofalne poplave u Kosinju, općina Perušić i njezini stanovnici nisu dobili ni kune odštete. Razlog? Državno povjerenstvo još razmatra molbu općine tešku 12 milijuna kuna.

Devet mjeseci nakon poplave u Kosinju, u taj dio Like nije stigla kuna državne pomoći. 'Sramota od njih je da nitko ni ne pita da li treba što, kako ste, treba li pomoći', prokomentirao je Milan Gledić, stanovnik Kosinja. Milanova kuća jedna je od najoštećenijih. Prvi kat bio je pod vodom. 'Štete su ogromne, vlaga je unutra, osjeti se da smrdi, izbijaju fleke crne na sve strane', dodao je.

Pročitajte i ovo Obnova mrtvačnice na groblju Mirogoju važna obavijest Obnavlja se mrtvačnica na Mirogoju, ispraćaji preselili na novu lokaciju Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3

U vrijeme najvećih kosinjskih poplava okupljali su se političari i obećavali pomoć stanovništvu. No, kako se voda povukla, povukla su se i obećanja. Tako je i općina dobila odgovor Državnog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda u kojemu između ostaloga stoji da je upitna svaka djelomična pomoć koja se daje za štetu koja se ponavlja.

'Zahtjev nije odbijen'

'Bez obzira na to mi se još uvijek nadamo da ćemo dobiti sredstva', optimističan je Krešimir Kreković iz općine Perušić. Optimizam se temelji na odgovoru Državnog povjerenstva Novoj TV u kojem između ostalog stoji da 'zahtjev nije odbijen te se nalazi u razmatranju u sklopu svih aktivnosti koje se provode za sanaciju šteta nastalih zbog djelovanja elementarnih nepogoda'.

A šteta je u Kosinju procijenjena na 12 milijuna kuna. 'Ako ove zime bude ponovno onakva poplava, samo na cesti da mi zaprijeti blokada ceste, ja raditi ne mogu. Što mi drugo preostaje nego se pokupiti odavde i otići, rekao je Dragan Sigurnjak.

>> Voda se povlači, Kosinj se ponovno nazire

Zahtjevi za isplatu šteta od elementarne nepogode ove godine stalno pristižu u Državno povjerenstvo, poplave u Slavoniji, Sisku, Velikoj Gorici. Kad se sve zbroji, odlučit će se koliko komu pripada. A do tada, Kosinjani će gledati u nebo i nadati se da se siječanjska poplava neće ponoviti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene