Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osiguran novac

Za obnovu Radićeve ulice koliko i za ured prvog čovjeka Karlovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Problem neuređene Radićeve, koja je nekad bila ponos Karlovca, već je godinama top-tema među Karlovčanima, ali i političarima. Poput nikad sagrađenog bazena, i ona je čest predizborni trik.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća opet je najavljena obnova. 'Za rekonstrukciju i uređenje Radićeve ulice, žile kucavice Karlovca, u proračunu za sljedeću godinu osigurano je 1.487.500 kuna. Toliko je predviđeno i za troškove Ureda gradonačelnika ili informatizaciju gradske uprave. Spomenuti je iznos i samo nešto veći od onog planiranog za urbanistički plan uređenja Zvijezde', upozorava Duško Labus iz inicijative 'Volim Karlovac'.

Pročitajte i ovo Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece" Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

'Sljedeće godine nastavljamo kompletnu rekonstrukciju Radićeve ulice. S gradskom tvrtkom Vodovod i kanalizacija vidjet ćemo i da se napravi cjelokupno rješenje', najavila je gradska pročelnica Vesna Ribar. Napomenula je također da građevinska dozvola za taj projekt istječe u siječnju 2013. godine pa se mnogi pitaju hoće li se do tada bilo što pokrenuti. Ili će, kao i u slučaju bazena, ponovno propasti milijuni.

>> Novo natezanje oko razrednih odjeljenja u Karlovačkoj županiji

'Po mojim saznanjima dozvola istječe već sljedećeg mjeseca, ali dobro. Taj se problem, nažalost, provlači samo u predizborne svrhe. Neprestano se u proračunu predviđa novac za obnovu Radićeve ulice, a onda rebalansom ‘prebacuje’ za neke druge namjene. Tako će vjerojatno biti i ovoga puta. Grad je u posljednjih sedam godina doslovno ‘eutanaziran’.

Najgore je od svega što su stanovnici izgubili volju. Svaki proračun trebao bi govoriti u kojem će se pravcu, u ovom slučaju Karlovac, dalje razvijati. Međutim, Karlovčani ne vide da će se bilo što promijeniti nabolje i jednostavno nemaju perspektivu. Onaj tko preuzme vlast u sljedećem mandatu imat će jako puno posla, a bojim se da će iz ormara ispadati brojni kosturi', smatra prvi čovjek karlovačkog SDP-a Josip Benčić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene