Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ se obrušio na Vladu

Za neke je ljestvica viša - a za neke niža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ tvrdi kako i ministarstvo Tihomira Jakovine nije na vrijeme opravdalo 318 tisuća kuna potrošenih na službena putovanja.

Na Vladu se žestoko obrušio HDZ. Premijera Milanovića i prvu potpredsjednicu optužili su da su znali za financijske nepravilnosti kod bivše ministrice Zlatar Violić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

Ne samo to! Prozvali su i ministra Jakovinu kako i njegovo ministarstvo nije na vrijeme opravdalo 318 tisuća kuna potrošenih na službena putovanja. I ministar i premijer takve optužbe odbacuju!

Kako se koriste službene kartice, sredstva reprezentacije, avansi za službena putovanja - već godinu dana uvjeravaju HDZ-ovi zastupnici od Vlade traže odgovor. Stoga ne vjeruju da u slučaju bivše ministrice Zlatar Violić - u Vladi nisu ništa znali.

'Da je lažna konstatacija gospodina Milanovića predsjednika Hrvatske vlade i potpredsjednice vlade gospođe Pusić da ništa nisu znali i da nisu mogli ništa spriječiti vezano za netransparentno korištenje službenih kartica', rekao nam je saborski zastupnik Jasen Mesić (HDZ).

'Nisam znao, da sam znao postavio bi pitanje', tvrdi pak premijer Zoran Milanović.

'Greška je greška, propust je propust, to je more propisa, nisu najjednostavniji, a kriminal je kriminal, revizija nije ukazala na ništa kriminalno. Drago mi je da o tome razgovaramo radi društva, ali moramo stalno podsjećati da postoji politika koja može pogriješiti, koja može krivo procjeniti i postoji politika koja je kriminalna, mi nismo ova druga', dodao je.

Milanović: Ja nikome u Hrvatskoj ne mogu zagorčati život

Prozvao je HDZ i ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu kako je prema nalazima državne revizije i njegovo ministarstvo ostalo dužno zbog službenih putovanja.

'Gdje postoji dug od preko 300 tisuća kuna dignutih za službena putovanja, a prema podacima koje imamo nikad nisu pravdani', kaže Mesić.

Ministar uvjerava kako su dugovi za njegova mandata podmireni. Zbog nevraćanja novca na vrijeme, uvjerava, još je prošle godine smijenio načelnicu sektora za financije i proračun. Preostali dug, poručuje, trebaju podmiriti bivši dužnosnici.

'Nije me zvao premijer jer nismo napravili ništa loše, govorimo o dugovima od 2009.-2013., govorimo o 27 tisuća kuna bivših djelatnika i bivših državnih tajnika i dužnosnika', rekao je ministar Tihomir Jakovina.

Premijer se nije bavio nalazom revizije

Iz HDZ-a odgovor.

'Radi se o čistom spinu jer smo jasno imali na raspravi u Saboru izvještaj revizije za 2013. koji jasno navodi više od 300 tisuća kuna nepravilnosti', kaže Mesić.

Nalazom revizije premijer se nije bavio.

'Gledajte ja ne mogu analizirati izvješća revizije - ona su na tisućama stranica i u njima neke stvari pišu općenito, revizija može stvar predat DORH-u ako smatra da je nešto nezakonito, je l' tako, nisam vidio da je to napravljeno', kaže Milanović.

Za neke je ljestvica viša - a za neke niža.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene