Povodom obljetnice pada grada Vukovara pozvali smo vas da s nama podijelite što osjećate na ovu tužnu obljetnicu, ali i da nam pošaljete svoje fotografije obilježavanja 21. obljetnice pada Grada-heroja.


Sjećate li se toga dana i što ste tada osjećali? Koje emocije su vas tada prožimale, a koje danas? Kako ćete obilježiti ovu obljetnicu? Podijelite s nama svoje osjećaje, misli i fotografije.

Vezani članci Provokacija grafitima u Vukovaru Grafite Srbija i 4 slova S na ćirilici u Vukovaru šarala dvojica 15-godišnjaka, zaradili kaznenu prijavu Ilustracija Kao 20-godišnjak rukama, nogama i kundakom tukao civile, šestorica usmrćena: Uhićen zbog ratnog zločina u Vukovaru

Svoja razmišljanja i fotografije koje predstavljaju uspomenu na taj dan šaljite nam na e-mail adresu moj.report@novatv.hr, a komentare i fotografije možete ostaviti i na našoj Facebook stranici.

Čitateljica Stana Matić poslala nam je svoju pjesmu koju je napisala upravo za Vukovar:

Na grobu vojnika treperi svijeća
i mali stručak svježeg cvijeća.

Fotografija već blijeda,
gledam i hvata me sjeta.

Na kamenoj ploči stoji već dugo
natpis koji ne govori mnogo:

" Za ljubljenu domovinu pao,
svoj život za Nju je dao!"

Svi snovi njegovi u trenu su stali,
što su nam sve ti ljudi dali.

Slobodu milu i slatku imamo sada,
zahvaljujući junacima koji dadoše život tada.

Ponosni smo i hvala,
puno hvala svima Vama. 

Pjesmu nam je poslao i čitatelj koji se potpisao kao 'Hrvatski vojnik u mirovnoj misiji':

Dok hodam tvojim gradom,
u glavi mi crne misli na one tužne slike
što sam kao dijete iz daleka gledao stalno
i to nije bilo tako davno....

Kako su tužna lica grada napuštala tvoje ulice tada
i dok su te branili naši heroji, ti si grade mislio
da su odbrojani dani tvoji....

I, evo, puno godina prođe, al" ti si grade opet sretan
i uzdignut do neba stojiš i ponosan na svoje heroje
koji su dali živote svoje za obranu tvoju,
ti veliki grade voliš Hrvatsku svoju i moju.


'Za mene su svi Vukovarci pravi SPARTANCI i ako pitate moju malenkost, film "300" je sniman i govori upravo o njima!!!', napisao nam je čitatelj Mario Sokolić iz Zagreba.

'Poslušao sam danas, mogu slobodno reći, po stoti puta 'Priču o gradu' Siniše Glavaševića i ponovno sam se naježio, svaki puta nakon što sam je iznova čuo. Danas ću ponovno, kao i svake godine zapaliti svijeću za Vukovar, za generala Blagu Zadru, za Sinišu Glavaševića, za sve koji su pali braneći Vukovar, za sve koji su na današnji dan ubijeni u Škabrnji i za sve koji su pali braneći Domovinu. Zapalimo svi svijeću da se nikad ne zaboravi, da se nikad ne zaborave lica straha, izgubljene sreće, nijedna bomba nijedna granata ni jedna suza u oku Hrvata. Poslušajmo Glavaševića koji kaže: 'A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.', i držimo se ovih riječi, jer dok smo živi mi živ je i Vukovar, živa je i naša Domovina', napisao nam je Bernard, mladić čije je pismo o generalima oduševilo mnoge

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook