Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznati popis

Prikupljanje novca mladeži HDZ-a sumnjivo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi mladeži karlovačkog HDZ-a, nakon nedavnog veličanja ustaštva i razbijanja lokalnog kafića, opet su se našli u nevoljama. Ovoga puta im komplikacije su pratile njihovu humanitarnu akciju.

Naime, prikupljali su novac za siromašne obitelji na temelju popisa Centra za socijalnu skrb. No iz Centra tvrde kako im nisu dali nikakav popis.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Italija tuguje Objavljena imena žrtava pada žičare, najmlađa ima dvije godine. Njegova teta: "Ljudi su mi pisali da im je žao. Nisam razumjela zašto to pišu" Marijana i Ivica Puljak kažu - nije nepotizam U borbu za mjesto u Saboru ulaze i cijele obitelji: "Svaki dan se pitam što nam je ovo trebalo. Ali danas se svi trebaju aktivirati"

Mladi iz karlovačkog HDZ-a već desetak dana prikupljaju novac za socijalno ugrožene obitelji gradske četvrti Grabrik. Iako su rekli da im je Centar za socijalnu skrb već dao popis siromašnih obitelji, prema kojem i sakupljaju novac, ravnateljica centra tvrdi da službeni popis sigurno nisu dobili.

'To je greška. Oni su prošle godine zatražili prijedlog i dobili naš popis socijalno ugroženih obitelji', rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Mirjana Pogačić.

Mladi HDZ-ovci u akciji za najsiromašnije obitelji koriste zapravo njihov prošlogodišnji popis. U nedavnom priopćenju iz HDZ-a stoji: 'Informacije o socijalno ugroženima dobili smo od Centra za socijalnu skrb'. U Centru tvrde da to nije istina. A sve negiraju i sami autori teksta.

'U dopisu ne piše da mi imamo informacije o obiteljima koje ćemo darivati od Centra za socijalnu skrb. U dopisu je napisano da je akcija organizirana u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb. Nigdje ne piše da su podaci već dani', rekao je iz HDZ-a Matija Perković.

Karlovački pomladak HDZ-a koristio je integritet Centra za socijalnu skrb za, kako kažu, davanje težine svojoj akciji. Iako nitko ne opovrgava njihovu dobru namjeru, mladim političarima, čini se, cilj ipak opravdava sredstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene