Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamere ga pratile na natječaju

Za inženjera strojarstva nema ni fizičkog posla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakav je osjećaj nemati posao, nažalost u Hrvatskoj trenutačno zna više od 336 000 osoba. Od 90-tih godina, kada su se počela urušavati velika poduzeća, Splitsko-dalmatinska županija izgubila je 40 tisuća radnih mjesta.

Naše kamere pratile su životnu dramu inženjera strojarstva. Nekada sretan inženjer Termofriza, danas nezaposlen. Na tržnici splitskog Sućidra nabavlja namirnice za sebe, sestru invalida i 94 - godišnjeg oca.

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Slika nije dostupna Članica HNS-a i HDZ-a Nella Slavica ostaje na čelu NP Krka: Vladajući ne vide problem u tome što je imala dvije stranačke iskaznice

'Živim od mirovine i sestrine invalidnine. Odrekao sam se svega, o gorivu i autu više ne mislim', rekao je Ozren. Ovog 56-godišnjeg inženjera strojarstva zatekli smo nedavno pred splitskom bolnicom na natječaju za zapošljavanje za montera bolničkog centralnog grijanja.

Pozvano je 30 kandidata. Stalan posao svi očajnički žele, i svi su jednako sumnjičavi. Nažalost, s Ozrenom smo pogledali i njegovu odbijenicu. 'Niste zadovoljili uvjete natječaja', kratko i jasno glasilo je objašnjenje. Nisu uvažili ni što je već montirao grijanje u toj bolnici.

'Što će ovdje biti rob'

Ozrenu se raspao i brak.Sin i kći studiraju u Zadru.Ogorčen situacijom u Hrvatskoj želi im sreću negdje drugdje. 'Ja kažem malome završi fakultet i odi u inozemstvo, što će ovdje bit rob', kaže Ozren.

Ponosan je na svoje sinjske korijene ističe da su mu i djed i otac bili alkari. No, pun je jada zbog stanja u Hrvatskoj . Dok gleda nemoćnog oca od čije mirovine živi, kaže svojoj djeci ne želi svoju sudbinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene