Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izjašnjavanje radnika o generalnom štrajku kojim se želi spriječiti donošenja novog Zakona o radu i Zakona o povremenim poslovima trajat će do 24. siječnja.


U ponedjeljak je počelo izjašnjavanje radnika o organiziranju generalnog štrajka.

'Jeste li za organiziranje generalnog štrajka u Republici Hrvatskoj sa svrhom sprečavanja donošenja novog Zakona o radu i Zakona o povremenim poslovima?', pitanje je na koje će zaokruživanjem  ZA organiziranje generalnog štrajka ili PROTIV organiziranja generalnog štrajka od 13. do 24 siječnja odgovarati radnici.

Vezani članci Krešimir Sever (Foto: Dnevnik.hr) Sindikati zadovoljno trljaju ruke: ''Sve ukazuje na to da ćemo prikupiti i više nego dovoljno potpisa'' Slika nije dostupna Sindikati pripremaju generalni štrajk

Izjašnjavat će se članovi sindikata udruženih u pet sindikalnih središnjica.

Sindikati pripremaju generalni štrajk

'Odgovorom na pitanje radnici šalju poruku vladajućima žele li divlji kapitalizam ili socijalno uređeno tržište rada odnosno kakvu budućnost žele sebi, svojoj djeci, unucima… Naime, radni odnosi su temeljni odnosi bilo koje ljudske zajednice!', poruka je organizatora.

Kada se obrade prikupljeni podaci predstavnici pet sindikalnih središnjica izvijestit će javnost o rezultatima. Priopćenje kojim se obavještava javnost o početku prikupljanja potpisa potpisali su Krešimir Sever (NHS), Mladen Novosel (SSSH), Vilim Ribić (MHS), Ozren Matzijašević (HURS) i Damir Jakuš (URSH).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook