Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Mariji Bistrici je održano 17. hodočašće hrvatske vojske i policije na kojemu se okupilo više tisuća vojnika, policajaca, pripadnika hrvatskih postrojbi i vatrogasne zajednice.


Nakon svečanog mimohoda hodočasnicima se obratio izaslanik ministra obrane državni tajnik Željko Goršić, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, a zatim je vojni ordinarij Juraj Jezerinac predvodio svečano misno slavlje. Koncelebrirao mu je madžarski vojni biskup Laszlo Biro te ravnatelj Ureda katoličkog dušobrižništva Ministarstva obrane BiH Tomo Knežević.

'Neprihvatljiv zakon'

Vezani članci Slika nije dostupna 'Više se ne borite protiv vojnih nišana, ali se borite protiv zla koje nas truje' Slika nije dostupna Kosor: Nema pomirbe s Crkvom jer nije ni bilo svađe

Napominjući da je depopulacija jedan od najvećih problema Hrvatske, biskup Jezerinac je rekao da umjetna oplodnja ni približno ne može riješiti taj problem i da se Crkva nikada neće pomiriti s takvim zakonom. 'Za nas je dijete od začeća čovjek u pravom smislu riječi i nikakav drugi zakon ne slaže se s Božjom voljom. Podupiremo svako nastojanje liječnika da pomognu bračnim parovima da dođu do djeteta, pri čemu ne možemo prihvatiti način da se dođe do djeteta pod svaku cijenu ubijajući pritom začetu i nerođenu djecu', rekao je vojni ordinarij Jezerinac, koji je posebno istaknuo važnost obitelji.

'Jake Hrvatske nema bez moralne i zadovoljne obitelji, a njih bez valjane djece'

Ako želimo izgraditi Hrvastku, ona mora biti izgrađena na sigurnim temeljima, rekao je. 'Da parafraziram blaženog Alojzija Stepinca, jake i sretne Hrvatske nema bez jakih, fizičkih i moralno zdravih zadovoljnih hrvatskih obitelji, a njih neće biti bez čestitih i zdravih pojedinaca i bez zdrave i valjane djece. Stoga je jedno jasno: bez brojnih čestitih obitelji neće biti u mogućnosti da opstane i da preživi ovaj narod', zaključio je Jezerinac. Nakon završetka euharistijskog slavlja i zajedničkog objeda u Vojnom taboru unutar centralnog šatora, poslijepodne su vojnici i policajci obilazili postaje Križnoga puta. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju