Prodaje se Češka vila (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Prodaje se Češka vila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Za kupnju ''Češke vile'', vojarne bivše JNA na Visu, stigla je jedna pravovaljana i potpuna ponuda. Prostornim planom predviđena je izgradnja turističko-ugostiteljskih sadržaja.


Na temelju Odluke Vlade, Ministarstvo državne imovine objavilo je 11. listopada 2018. godine Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u k.o. Vis („Češka vila“).

Vezani članci Milena Metikoš U Petrinji se očekuju temperature ispod nule, a ljudi su u kamp-kućicama bez struje: "Ne znam kako ćemo preživjeti zimu" Ministar Goran Marić (Foto: Pixsell, Nikola Čutuk) Ministar Marić: "Aktivirat će se zapuštena državna imovina na Visu"

Rok za prikupljanje ponuda bio je 30. studeni 2018. godine. Za „Češku vilu“ s početnom cijenom od 32.121.725,00 kuna pristigla je jedna pravovaljana i potpuna ponuda.

Tvrtka PHILIP VERMEULEN d.o.o., Vis ponudila je iznos od 32.200.000,00 kuna, izvijestilo je Ministarstvo državne imovine.

Kod donošenja odluka o prodaji vojarne ministar Goran Marić izrazio je nadu da će investicija iznositi oko 100 milijuna kuna.

"Nadam se da će biti interesa, iako otok je to, pa ćemo vidjeti'', rekao je ministar državne imovine. Najavio je da da bi se u idealnim uvjetima na tom mjestu za godinu i pol nakon prodaje moglo početi s gradnjom hotela.