Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gradit će se hotel

Za "Češku vilu" pristigla samo jedna ponuda, nude 32,2 milijuna kuna za vojarnu bivše JNA

Prodaje se Češka vila (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Prodaje se Češka vila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Za kupnju ''Češke vile'', vojarne bivše JNA na Visu, stigla je jedna pravovaljana i potpuna ponuda. Prostornim planom predviđena je izgradnja turističko-ugostiteljskih sadržaja.

Na temelju Odluke Vlade, Ministarstvo državne imovine objavilo je 11. listopada 2018. godine Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u k.o. Vis („Češka vila“).

Pročitajte i ovo Vis Od recepata do nakita Na mnogima najljepšem hrvatskom otoku raste najstarije stablo rogača na svijetu: Mladi zadrugari čine čuda Slika nije dostupna Bivše vojarne Ministar Marić: "Aktivirat će se zapuštena državna imovina na Visu"

Rok za prikupljanje ponuda bio je 30. studeni 2018. godine. Za „Češku vilu“ s početnom cijenom od 32.121.725,00 kuna pristigla je jedna pravovaljana i potpuna ponuda.

Tvrtka PHILIP VERMEULEN d.o.o., Vis ponudila je iznos od 32.200.000,00 kuna, izvijestilo je Ministarstvo državne imovine.

Kod donošenja odluka o prodaji vojarne ministar Goran Marić izrazio je nadu da će investicija iznositi oko 100 milijuna kuna.

"Nadam se da će biti interesa, iako otok je to, pa ćemo vidjeti'', rekao je ministar državne imovine. Najavio je da da bi se u idealnim uvjetima na tom mjestu za godinu i pol nakon prodaje moglo početi s gradnjom hotela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene