Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sudar s ulazom'

Bolestan branitelj namjerno se Yugom zabio u vrata Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji se osobnim automobilom Yugo 45 popodne namjerno zabio u jedan od ulaza u Hrvatski sabor je 34-godišnji Zagrepčanin R. K., policiji već poznat po kaznenom djelu prijetnje.

Poznat je i Ministarstvu branitelja od kojeg je tražio status ratnog vojnog invalida i mjesečnu opskrbninu. No, odbijen je jer je zakasnio s prijavom. Doznajemo kako se radi o bolesnom branitelju koji je u tretmanu Centra za socijalnu skrb te koji je liječen i u psihijatrijskoj bolnici Vrapče pod dijagnozom PTSP-a. Saznaje se kako za vrijeme nesreće nije bio pod utjecajem alkohola.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oldtimer? Amerikanac prodaje Yugo iz 1987. godine za 8.500 dolara! Slika nije dostupna Oporavila se bez posljedica Djevojčici se olovka kroz oko zabila u mozak

'Iz svih dosadašnjih kontakata s Ministarstvom nije nikada prihvaćao suradnju, liječenja je samovoljno napuštao, s vlastitom obitelji je također u kontinuiranom sukobu', stoji u priopćenju Ministarstva branitelja.

Policija je izvijestila da se 34-godišnji osumnjičenik crnim Yugom zagrebačkih registracijskih oznaka u pomoćni saborski ulaz namjerno zabio u 13,50 sati. Nakon 'sudara s ulazom' muškarac nije želio izići iz automobila, pa ga je saborsko osiguranje izvuklo na silu.

Policija ga je odvela na 24-satnu kriminalističku obradu koja bi trebala utvrditi što ga je nagnalo da se zabije u zgradu na Markovu trgu.

U do sada nezabilježenu događaju u povijesti Hrvatskog sabora nitko nije ozlijeđen, no nastala je još neutvrđena materijalna šteta.

Policijski pirotehničari sa psom dresiranim za pronalazak eksplozivnih naprava pregledali su automobil kojem je razbijen prednji branik.

Crni Yugo je iz Mesničke ulice došao na Markov trg, vozeći se u zabranjenu smjeru, prošao pored ulaza u zgradu Vlade, gdje ga je osiguranje neuspješno pokušalo zaustaviti te se preko Markova trga zaletio u saborski ulaz kojim se služe samo zastupnici i visoki gosti hrvatskog parlamenta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene