Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trčanje za one koji to ne mogu

Najposebnija utrka nakon dvije godine vraća se u Zadar: ''Postala je sinonim za trčanje''

Aktualno Galerija WFL utrka - 2 WFL utrka - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bojan Hajdin Bojan Hajdin Foto: DNEVNIK.hr WFL utrka - 1 WFL utrka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Jure Šango Jure Šango Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Šepat Galerija 1/5 >>
Wings for Life World Run utrka vraća se sljedeće godine u Zadar. Cilj je godinama isti: pronaći lijek za ozljede leđne moždine.

Wings for life utrka vraća se u Zadar! Slika rijeke trkača iz Hrvatske ponovno će obići svijet.

''Mnogo je razloga zašto je utrka u Zadru zanimljiva. Prvenstveno zbog prelijepih vizura grada, ali i fantastične atmosfere u kojoj se osjeća strast trkača iz Hrvatske. Htjela bih zahvaliti svima na podršci. Veselim se sretnim licima na startu utrke 8. svibnja'', poručila je Anita Gerhardter, direktorica zaklade Wings for Life.

Desetke tisuće diljem svijeta trče

Utrku koju u isto vrijeme trči na desetke tisuća ljudi diljem svijeta, godinama ne propušta ni Bojan Hajdin iz Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara. Stradao je u prometnoj nesreći prije sedam godina, a novi život počeo je graditi uz brojne izazove.

''Život ide dalje. Život ne prestaje nakon ozljede leđne moždine. I bitno je život iskoristiti i uživati u njemu što je više moguće. Jer život kakav god da je, život je lijep'', govori Bojan.

Pomisao na Wings for Life utrku, kaže, jednom riječju znači – veselje. ''Puna energije, puna emocija, pogotovo kad znate da se cijeli svijet ujedinio za jedan cilj'', kaže.

Sinonim za trčanje

A silnu pozitivnu energiju nije prekinuo ni virus. Nije bilo masovnih okupljanja, ali trčalo se. U manjim grupama, pomoću aplikacija. Zadranin Jure Šango, iz organizacijskog tima utrke, ne krije oduševljenje što se Wings for life, nakon dvije godine, vraća u grad.

''Znači stvarno puno. Wings for Life je u Zadru postao sinonim za trčanje i sve što se veže. Svatko tko se bavi rekreativnim trčanjem, trči utrku Wings for Life. Kod nas u Školi trčanja Zadar brojnost se poveća za gotovo 100 posto kada se bliži utrka'', otkriva Jure.

Pročitajte i ovo Wings for Life World Run utrka - 2 Približava se 9. svibnja Zašto je Wings for Life World Run zaista jedinstvena utrka? Nije slična nijednom drugom natjecanju

Prijave za utrku, koja će se održati u svibnju 2022. godine, otvaraju se u cijelom svijetu 17. studenoga.

Sav prikupljeni iznos startnina i ovoga će puta ići za istraživanje lijeka za ozljede leđne moždine. A pomoći mogu svi, trčeći za one koji ne mogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene