Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spektakl u Zadru

Wings for life 2016: Gotovo dvostruko više natjecatelja nego lani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće natjecatelja stigle su u Zadar gdje se sutra održava 'Wings for life' - globalna humanitarna utrka koja će u isto vrijeme krenuti iz 34 svjetska grada. Zadar je domaćin po treći put, a natjecatelja je ove godine gotovo dvostruko više nego lani.

Od ranog jutra gužva na zadarskoj rivi. Dan uoči velike utrke Wings for life natjecatelji su ispunili šatore kako bi preuzeli svoje startne brojeve. Uz pomoć gotovo 1.000 volontera raste i dobro raspoloženje.

Pročitajte i ovo Održana utrka Wings for life - 1 184.236 sudionika Ovogodišnja utrka Wings for Life prikupila više od četiri milijuna eura: ''Ništa nas ne može pokolebati, samo su se malo promijenila pravila'' Slika nije dostupna Wings For Life VIDEO KOJI ĆE VAM IZMAMITI SUZE Jedinstvena priča koja je ujedinila svijet

'Očekujem stvarno super atmosferu, jako puno ljudi iz različitih država', rekla je Ivona Kaselj iz Zagreba.

'Atmosfera je odlična. Nadamo se da će tako biti i sutra i svake godine', dodala je Zadranka Mirela Levanat.

Bit će to pravi spektakl pa je zato valjalo urediti i presretačko vozilo i oznake koje će biti postavljene na stazi kojom će trčati i natjecatelji iz inozemstva. Na startu ih se očekuje 600.

'Zaista smo željeli sudjelovati i zabaviti se. Ali najvažnije je biti dijelom utrke', rekao je Franco, natjecatelj iz Italije.

'Stigli smo još u četvrtak, da upoznamo grad i uživamo u suncu i moru', kazala je Austrijanka Olga.

Zato zadarske ulice izgledaju kao da je vrhunac sezone. Humanitarna misija je cilj i ambasadora utrke.

'Sredstva se prikupljaju za istraživanje i izlječenje leđne moždine, već je to bio dodatan motiv', kazao je jedan od ambasadora Mario Valentić.

'Ove godine nas je 7.000, došli smo do maksimalne brojke. Dalje više od toga niti ne možemo', kazala je ambasadorica Nika Fleiss.

'Svaki pomak u istraživanju će biti velika stvar za svakog čovjeka', zahvalna je svim sudionicima Manda Knežević, predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara.

Za što je Zadar već treću godinu spreman pokazati - veliko srce.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene