Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Walteru Wolfu prijeti uhićenje u Karlovcu zbog finskog zahtjeva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finska policija izdala je međunarodni zahtjev za uhićenje kanadsko-austrijskog-slovenskog biznismena Waltera Wolfa, jednog od aktera u 'aferi Patria', objavili su u u utorak slovenski mediji.

Wolfov slovenski odvjetnik Andrej Kac izjavio je da je stvar apsurdna jer je protiv njegova klijenta izdan europski uhidbeni nalog čiji je smisao uhićenje traženih osoba na cijelom području europskog schengenskog prostora, ali isti u ovom konkretnom slučaju ne vrijedi za Austriju i Sloveniju budući da Wolf ima i državljanstvo tih država, pa ga one ne mogu izručiti Finskoj.

Pročitajte i ovo Borbeno oklopno vozilo Patria Potvrđeno Dnevniku Nove TV Kazneno prijavljen vojnik koji je razbio oklopno vozilo Patria: Pogledajte za što ga terete Slika nije dostupna Afera Patria: Finski kriminalisti u Beču saslušavali Wolfa i Riedla

Wolf je nedavno boravio u Sloveniji gdje ga je policija ispitala u vezi sa spomenutom aferom, a trenutačno se nalazi u Austriji, gdje su s njim prošlog tjedna razgovarali finski istražitelji.

>> Afera Patria: Finski kriminalisti u Beču saslušavali Wolfa i Riedla

Komercijalna televizijska postaja POP-TV tvrdi, međutim, kako je doznala da je protiv Wolfa zapravo objavljena međunarodna tjeralica koja važi samo za države izvan Europske unije, te da bi zato Wolf možda mogao biti uhićen u Hrvatskoj, jer bi se 14. listopada trebao pojaviti pred sudom u Karlovcu u slučaju neovlaštene prodaje poslovnih prostora nekadašnje Karlovačke industrije obuće čiji je Wolf bio vlasnik nakon privatizacije.

U Finskoj je Wolf osumnjičen kao navodni posrednik u isplati nezakonitih provizija pri prodaji oklopnih vozila finske tvrtke Patria za slovensku vojsku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene