Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"OVO NIJE DIVERZIJA"

Sukob struja u HDZ-u: Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić vlakom krenuo u Zagreb

Božo Galić Vukovarsko-srijemski župan (Foto: Dnevnik.hr)
Božo Galić Vukovarsko-srijemski župan (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Božo Galić Vukovarsko-srijemski župan (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić krenuo je iz Vinkovaca vlakom u Zagreb, kako bi razgovorom s HŽ-om ukazao na manjkavost željezničkih linija i sporu povezanost sa središnjom Hrvatskom.

Prije 30 godina putovalo se do Zagreba 2 sata i 10 minuta, a sada 3,5 sata. U vlaku, Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije održava sastanak o svojim strateškim projektima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

U pozadini ove čudne sjednice u vlaku je, nagađa se, opet sukob struja u HDZ-u.

Na pitanje novinara jesu li potrebne takve diverzije u razdoblju kad je na vlasti HDZ, Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan, odgovorio je: "Nije diverzija. Želimo ubrzati projekte zajedno s Hrvatskim željeznicama i Županijom".

U HŽ-u su ih saslušali, no ubrzanje rekonstrukcije nisu obećali. Zato bi putovanje u Zagreb moglo ubrzati proces raslojavanja u HDZ-u.

"Zadnji put sam imala panoramsko razgledavanje jer me vozio vlak, onda smo presjedali na autobus, kod Ivanje Reke, sedam sati sam putovala, takva je željeznica, i prljava", smatra Marija iz Vinkovaca.

"Putovao sam četiri i nešto sata do Zagreba, brzim vlakom", požalio se Dragan iz Vinkovaca, a Ilija je dodao: "Pa puževa željeznica, HŽ, ali se može zvati puževa kućica".

U HŽ-u je HDZ-ov župan iznio primjedbe slavonskih putnika. O zaključcima je više kazao Nikola Ljuban iz HŽ-a: "Nemamo što zaključiti, mi smo složili naše planove".

Remont pruge Zagreb - Savski Marof, projektira se dionica pruge od Dugog Sela do Novske i radi studijska dokumentacija za remont pruge Okučani - Vinkovci. Održani sastanak ne može ubrzati proces.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić tvrdi da se treba raditi na infrastrukturi. Na upit novinara je li on struja Milijana Brkića u HDZ-u, odgovara: "Nisam ja ničija struja, ja sam svoja struja".

Za osam godina i za milijardu kuna HŽ će dići brzinu na 160 kilometara na sat na cijeloj dionici od Vinkovaca do Zagreba. Župan Galić će nazad iz Zagreba, kaže, autobusom: "Poruka je to da smo iz zajedništva svi došli ovdje, u vlaku raspravljali o tim projektima, vraćamo se autobusom".

A HŽ bi sa sve praznijim vlakovima trebao imati sve bolje pruge...

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene