Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U četvrtak kod Sabe

Vukovarski stožer prihvatio premijerov poziv za sastanak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prihvatio je poziv da se u četvrtak u uredu vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe sastanu s premijerom.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prihvatio je nakon večerašnje sjednice poziv ministra hrvatskih branitelja Predraga Matića, koji ih je u ime hrvatskog premijera Zorana Milanovića pozvao da se odazovu zajedničkom sastanku u Vukovaru u četvrtak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija traži počinitelje Vukovar: Ponovno skinuta dvojezična ploča sa zgrade HZZ-a Slika nije dostupna Premijer ne može doći Stožer najavio termin novog sastanka s Vladom, Vlada demantira

>> Ministar Matić Stožeru poslao pismo: Poziva ih na sastanak u Vukovaru!

Čine to, kažu, zbog građana grada Vukovara, da se konačno sjedne za stol i pokrene dijalog.

Delegaciju koja će doći u ured vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe javit će im putem emaila s kojeg im je poziv i stigao, odnosno s adrese ministra Matića.

On je Stožeru u ime premijera Milanovića poslao pismo, a kao termin za razgovor zbog napetosti oko uvođenja dvojezičnosti, predložen je četvrtak u 18 sati.

'Hrvatska Vlada uistinu vrlo ozbiljno shvaća problem koji je nastao u Vukovaru i nastoji na sve moguće načine, legalne i legitimne, riješiti taj problem. Moja malenkost je tri puta usmeno dogovorila taj sastanak Stožera i predsjednika Vlade, ali oni su izrazili želju da im se obrati putem maila, pisanim putem pa su dobili danas i takvu pozivnicu da se nađu s predsjednikom Vlade', kazao je Predrag Matić te dodao da je premjer Milanović svoju dobru volju pokazao.

Predstavnici Stožera su premijera Milanovića prošloga tjedna pozvali na sastanak u Vukovar, no on se tada nije pojavio. Pozvao je on i njih u Zagreb, no oni su tada taj poziv odbili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene