Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suočen s optužnicom

Vukovarski SDP čvrsto stoji iza gradonačelnika Željka Sabe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov gradonačelnik Vukovara Željko Sabo suočava se s optužnicom za političku korupciju. Sabu je HDZ-ova gradska vijećnica Marija Budimir optužila da joj je ponudio novac u zamjenu za glas u Gradskom vijeću koji bi mu osigurao ostanak na vlasti.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ipak će na optuženičku klupu. DORH i Uskok terete ga za kazneno djelo podmićivanja zastupnika. Prijavila ga je HDZ-ova gradska vijećnica Marija Budimir.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin, predsjednik SDP-a - 1 Parlamentarni izbori 2024 Koalicija ljevice optužena za plagijat. Nekima je smiješno, drugima baš i ne: ''Sve to može u konačnici smanjiti vjerodostojnost'' Izjave za medije zastupnika HDZ-a - 1 reakcija vladajućih HDZ o lijevoj koaliciji: "SDP i patuljci oko Peđe Grbina doživjet će politički debakl"

"Gradonačelnik Sabo mi je kao vijećnici HDZ-a ponudio sredstva gospodarstvenika u iznosima od 50 20 i 10 tisuća kuna kao niz funkcija isto tako u jendoj rečenici je rekao sve što god poželim", rekla je još početkom kolovoza Budimir.

Potvrđena optužnica protiv Sabe: Tajna snimka vijećnice nezakonita

Na podignutu optužnicu Sabo danas nema komentara. Još ljetos sve je nazvao HDZ-ovim podmetanjem. "Mjesec dana nakon razgovora mene i gospođe Budimir je bila neka montaža u središnjici HDZ-a koja se sada plasirala u javnost", rekao je još početkom kolovoza i sam Sabo.

Podsjećamo, svoj je razgovor s vukovarskim gradonačelnikom Marija Budimir tajno snimila. I tada i sada u HDZ-u tvrde da nije bilo montaže.

"Snimka nije definitivno odbačena, a drugačiji iskod nismo ni očekivali. Što se tiče snimke ona je vjerodostojna to odgovorno tvrdimo i nadamo se da će slučaj biti vrlo brzo rješen. Apsolutno vjerujemo u iskaze naših vijećnika", ističe Damir Barna, predsjednik vukovarskog HDZ-a.

Podršku svoje stranke ima i optuženi gradonačelnik Sabo. "Gradska organizacija čvrsto stoji iza gradonačelnika i vjerujemo da će dokazati svoju nevinost, radi se o političkom podmetanju HDZ-a i njihovih partnera", poručio je Goran Bošnjak, predsjednik vukovarskog SDP-a.

Za podmićivanje zastupnika propisana je kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene