Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Protiv inicijative Stožera

Vukovarski logoraši protiv oduzimanja statusa počasne građanke Jadranki Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski ogranak Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) usprotivio se današnjem prijedlogu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da se bivšoj premijerki Jadranki Kosor oduzme status počasne građanke Vukovara, prozivajući Stožer da djeluje kao 'lutka na koncu' HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević.

Vukovarski logoraši su u sinoćnjem priopćenju istaknuli kako je Jadranka Kosor, danas nezavisna saborska zastupnica, status počasne građanke Vukovara dobila za svoj ogroman doprinos u zbrinjavanju vukovarskih prognanika, kao i doprinos njihovu povratku nakon mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu"

>> Bauk: Kosor nije nedostojna statusa počasne građanke Vukovara

>> Sabo: Oduzeti Kosor status počasne građanke bio bi nezapamćeni nonsens

'Danas si Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, koji je lutka na koncu HDZ-a i HSP-a AS, uzima za pravo da omalovažava i diskreditira sve osobe i njihova djela, ako su u suprotnosti s njihovim mišljenjem. Dokad?', ističe predsjednik vukovarskog ogranka HDLSKL-a Zdravko Komšić.

Vijećnike u vukovarskom Gradskom vijeću pita hoće li podleći pritisku Stožera i 'nanijeti gradu Vukovaru i njegovom ugledu nesagledivu političku štetu'. 'Ako se to ipak dogodi, očekujem od ostalih počasnih građanki i građana grada Vukovara da se u znak neslaganja s tim činom zahvale i vrate svoje počasno građanstvo gradu Vukovaru', zaključuje Komšić u priopćenju.

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara poslao je vukovarskome Gradskom vijeću prijedlog za oduzimanje statusa počasne građanke Vukovara Jadranki Kosor jer je na prošloj sjednici Hrvatskoga sabora odbila potpisati zahtjev za uvrštavanje točke 'Vukovar mjesto posebnog pijeteta' na dnevni red sjednice. Stožer u prijedlogu, među ostalim, optužuje Jadranku Kosor da je 'dopustila nasilje vladajućih nad zakonom i žrtvom Vukovara'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene