Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vukovarske gradske vlasti i tamošnji HDZ u utorak su se ponovno usprotivili izgradnji višenamjenskog kanala Dunav-Sava te gradnji nove vukovarske Luke na kanalu.


O tome kako smatraju da su projekti protivni interesima grada Vukovara izvijestili su na odvojenim konferencijama za novinare Gradski odbor HDZ-a Vukovar i predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Igor Gavrić.

Vezani članci Vukovar Bojan Glavašević: ''Kad me netko pita odakle sam, kažem da sam iz Vukovara. Ponosno'' Kolona sjećanja u Vukovaru - 7 Kolona sjećanja dostojanstveno prošla Vukovarom: ''Ništa me nije moglo spriječiti da dođem. Osjećam neizmjeran ponos što sam dio svega ovoga''

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna ustvrdio je kako je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić (HDZ) uvrijedio Vukovar i Vukovarce u svom govoru na svečanoj sjednici Županijske skupštine održanoj u petak u povodu Dana Vukovarsko-srijemske županije porukom da je kanal Dunav-Sava strateški projekt te županije.

"Izgradnja kanala Dunav-Sava je agresija na grad Vukovar, na građane i njihovu budućnost, to je stav Gradskog odbora HDZ-a. To je agresija na egzistenciju građana grada Vukovara", rekao je Barna. Ocijenio je da kanal predstavlja gospodarsku i ekološku prijetnju za Vukovar te cijelu županiju. Također je ustvrdio kako izgradnju kanala zagovara "građevinski lobiji, mafija, a u zadnje vrijeme i ljudi s kriminalnim dosjeom, osuđenici i optuženici i, nažalost, Božo Galić".

Na pitanje novinara ima li grad Vukovar načine na koje bi se mogao isključiti iz projekta, Barna je odgovorio kako će grad Vukovar poštovati odluke nadležnih tijela izrazivši uvjerenje kako će državne vlasti, u konačnici, kada je riječ o gradnji kanala Dunav-Sava, ipak uvažiti odluku Gradskog vijeća grada Vukovara.

"Ovim putem apeliramo da se o tom kanalu više na raspravlja na razinama koje nisu prikladne, nego da o projektu odluče Hrvatski sabor i Vlada kojima smo uputili zaključak s naše tematske sjednice", poručio je s konferencije za novinare i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić (HDZ) rekavši kako su Vukovarci mišljenja da Luka Vukovar mora ostati na sadašnjem mjestu, a da bi kanal samo podijelio Vukovar na dva dijela, ne donijevši mu ništa dobroga.

Podsjetio je kako je prošli tjedan na održanoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno usvojena odluka kojom se izražava protivljenje Vukovara izgradnji kanala Dunav-Sava i gradnji nove luke na kanalu. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju