Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Penava ili Sabo?

Vukovar: U drugom krugu izbora za gradonačelnika dva posto veća izlaznost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U drugom krugu natječu se Ivan Penava, predstavnik koalicije stranaka okupljenih oko HDZ-a, i Željko Sabo koji na izbore izlazi kao neovisni kandidat, ali i kojega podržavaju stranke okupljene oko vukovarskog SDP-a.

U nedjelju točno u sedam sati, započelo je glasovanje Vukovaraca koji će donijeti odluku o novom gradonačelniku Vukovara. U drugom krugu natječu se Ivan Penava, predstavnik koalicije stranaka okupljenih oko HDZ-a, i Željko Sabo koji na izbore izlazi kao neovisni kandidat, ali i kojega podržavaju stranke okupljene oko vukovarskog SDP-a.

Pročitajte i ovo Željko Sabo i Ivan Penava to je politika Nekad ljuti protivnici, danas partneri! Sabo Penavi osigurao većinu: ''Nećemo tražiti dlaku u jajetu'' Dnevnik iz Vukovara dnevnik iz vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...''

Prema službenim podacima Gradskog izbornog povjerenstva do 11 sati na birališta je izašlo 17,51 posto. U odnosu na prvi izborni krug, kada je do 11 sati glasovalo 15, 47 posto birača, ovo je povećanje od preko dva posto. U prvom krugu zabilježena je izlaznost od preko 50 posto tako da, ukoliko se nastavi izlaznost s ovim tempom, da bi ovo mogli biti izbori sa rekordnom izlaznošću do sada. Jutros su obojica kandidata izvršili svoju građansku dužnost.

Drugi krug izbora u Vukovaru i Sunji

'Očekujem da su građani prepoznali kvalitetu našeg programa koji nudi bolji Vukovar, zapošljavanje i prosperitet', rekao je Penava dodajući da o mogućem porazu na izborima ne razmišlja ali da je i to sastavni dio izborne utakmice.

Odgovarajući na novinarski upit može li računati i na glasove vukovarskih Srba Penava je rekao da je svoju izbornu kampanju bazirao prema građanima kao i da na njih računa i u drugom krugu. Dodao je i da HDZ do sada nije razgovarao sa niti jednom strankom kako bi osigurao većinu u Gradskom vijeću, ali i da računaju na premoć koju su ostvarili u prvom izbornom krugu te da očekuje da će se oko HDZ-a formirati većina.

'Toga su sve stranke manje ili više svjesne. Očekujem da se brzo formira vlast poslije ovoga kruga izbora kako bi što prije mogli započeti sa radom ali i donošenjem bitnih odluka', istaknuo je Penava. U pratnji supruge glasovao je i Željko Sabo koji je rekao da očekuje da će možda upravo glas njih dvoje, ili do pet glasova, biti presudno za izbornu pobjedu u utrci za gradonačelnika.

Izbori u Vukovaru: Penava u drugi krug, HDZ-u i partnerima 10 mandata

'Provozajte se kroz Vukovar i vidite sve te autobuse i kombije koji su dovezli Vukovarce iz cijele Hrvatske, a koji nemaju prebivalište u Vukovaru. Postoji i broj telefona u HDZ-u u Zagrebu na koji se može javiti osoba izvan Vukovara koja želi doći glasovati u Vukovar', rekao je Sabo govoreći o izbornoj atmosferi u Vukovaru, ali i odgovarajući na upit može li on očekivati potporu vukovarskih Srba. Smatra i da će odluka o većini u Gradskom vijeću biti poznata nakon što bude poznato ime gradonačelnika.

'Najteže će biti ako grad, s obzirom na podijeljenost političkih opcija, bude podijeljen. Koliko je energije utrošeno u ove izbore mogli smo sagraditi jednu tvornicu', istakao je Sabo.

O političkoj klimi koja već nekoliko godina vlada u Vukovaru govori i podatak da su ovo čak četvrti lokalni izbori u Vukovaru u zadnjih pet godina. Od toga Vukovarci su dva puta izlazili na redovite lokalne izbore (2009. i 2013.) ali i dva puta na prijevremene izbore i to 2011. i ove godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene