Članovi hrvatskih navijačkih skupina danas su se uputili prema Vukovaru kako bi dali podršku lokalnoj hrvatskoj zajednici nakon posljednjih incidenata, kao što je napad na Učenički dom u Borovu Naselju, kada su maskirani huligani kamenjem razbijali prozore na Domu uz povike 'Ovo je Srbija!'.


Očekuje se dolazak oko tisuću pripadnika raznih navijačkih udruga, od BBB-a i Torcide pa sve do Funcuta i Ultrasa, ovaj puta ujedinjenih.

Vezani članci Željko Sabo i Ivan Penava Nekad ljuti protivnici, danas partneri! Sabo Penavi osigurao većinu: ''Nećemo tražiti dlaku u jajetu'' Policijski automobili, ilustracija Ratni zločin na Sajmištu: Zlostavljali i udarali muškarce pred ženama i djecom, a onda je uperio pušku u glavu djevojčici (8) koja je glasno plakala zbog oca

Skup, koji osiguravaju jake policijske snage, protječe zasad mirno i više-manje dostojanstveno, ako izuzmemo povremene uvredljive usklike 'Ubij, ubij Srbina' i pokoju uvredljivu pjesmu na početku okupljanja.

Prosvjednici su došli iz svih područja Hrvatske, od Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra i Zagreba, do Osijeka i Vinkovaca te su se okupili kod hotela "Dunav".

Potom su mirno i dostojanstveno u mimohodu, uz pjevanje domoljubnih pjesama i pjesama hrvatske nogometne reprezentacije, te skandiranja "Vukovar, Vukovar", krenuli do Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav, i ondje odali počast poginulim hrvatskim braniteljima Vukovara.

Prosvjedni skup osiguravaju jake policijske snage, a prema neslužbenim procjenama u Vukovaru je razmješteno više od 500 pripadnika interventne i drugih policija.

Policija je sve navijače-prosvjednike pregledala na ulasku u Vukovar, kao i pri izlasku iz autobusa i automobila u samom Vukovaru.

Oko 13 sati očekuje se dolazak prosvjednika na vukovarsko Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.

Vođe navijačkih skupina nisu željele dati izjave novinarima.