Obavijesti Video Pretražite Navigacija
raste vodostaj Dunava

Vukovar: Proglašene mjere obrane od poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodostaj Dunava u Vukovaru dosegnuo je 581 centimetar, a Hrvatske vode su proglasile redovite mjere obrane od polava.

U skladu s državnim planom obrane od poplava, Hrvatske vode proglasile su nešto poslije 12 sati redovite mjere obrane od poplava za područje Vukovara jer je u podne Dunav na mjernoj postaji u tom gradu dosegnuo 581 centimetar.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

'Dunav je trenutačno poravnat s obalom Otoka športova u Vukovaru, no već su postavljene barijere za metar više od vodostaja", izjavio je direktor vodno-gospodarskog odjela za sljev Drave i Dunava u Hrvatskim vodama u Osijeku Zoran Đuroković.

Izvanredne mjere obrane bit će proglašene kada vodostaj Dunava u Vukovaru dosegne 630 centimetara, a Dunav u prosjeku raste oko centimetar i pol na sat.

>> Elementarna nepogoda za cijelu osječko-baranjsku županiju

Vrh vodenog vala u Vukovaru se očekuje u subotu, kada bi Dunav mogao dosegnuti 720 centimetara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene