Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukovarci na rubu

Imaju najveće račune za grijanje: Popravkom toplovoda nije rješen njihov problem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarce i dalje muče računi za grijanje. Hitno je obnovljen samo toplovod koji opskrbljuje tek četiri zgrade, a ne cijeli grad. Ukupan trošak iznosi 380.000 kuna, a financiraju ga sponzori i gradske tvrtke.

Popravkom toplovoda nije riješen problem previsokih cijena grijanja u Vukovaru, o kojima smo već izvještavali. Nije riješen ni problem derutnih stanova u Borovu naselju, koji su u vlasništvu države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gase radijatore VIDEO Šokirani računima za grijanje: Za 28 kvadrata plaća više od 1.800 kuna Slika nije dostupna Oštra zima Više od 3600 stanova u Vukovaru pred zimu ostaje bez grijanja?

Vukovarci su i dalje hrvatski rekorderi s računima za grijanje. '40 kvadrata, a dobivam račune od 2 i pol tisuće je krenulo i do 3250 prošli mjesec. 3200 kuna za 40 kvadrata', rekla je Ana Rogić iz Vukovara.

Radijatori su im zatvoreni i hladni, ali ponovno su dobili visoke račune za grijanje

Gospođa Anica nema ih od čega platiti. 'Meni grad prizna 400 kuna, a ja imam 800 kuna socijale, kako da ja to platim, nemam ni za život', dodaje Anica. Na visinu računa utjecao je i loš toplovod koji je hitno popravljen.

'Je li sada naslućuje rješenje problema grijanja u Vukovaru? Možemo pričati smo o četiri zgrade, a mi ih imamo 284. Mi smo u procesu izrađivanja dokumentacije kako bi jedan takav zahvat napravili i na tim zgradama', kaže Kristijan Lovrenščak, direktor Toplinarstva Tehnostan.

Problem grijanja u Vukovaru još nije riješen, baš kao ni problem derutnih državnih stanova u Borovu naselju. U zgradi je ostao još samo pokoji stanar.

Grad ni u ovom slučaju, tvrdi gradonačelnik, ne može ništa učiniti, jer nije vlasnik stanova. 'Nažalost ne, stambeni objekti su i dalje devastirani. I dalje država nije reagirala', kaže Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Zaboravljeni ili ne, Vukovarci su i dalje čini se žrtve prebacivanja odgovornosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene