Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovar: Izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U spomen na hrvatske branitelje i civile poginule u obrani Vukovara godine 1991. vijence su podno Spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata položila i svijeće zapalila državna i druga izaslanstva, a na grobove poginulih i umrlih branitelja i članova njihovih obitelji položene su ruže.

Vukovarci danas obilježavaju Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine u spomen na 18. studenoga 1991. godine, kada su, nakon tromjesečne opsade, bivša JNA i srpske paravojne postrojbe slomile obranu i ušle u grad.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast poginulim braniteljima i civilima u agresiji na Vukovar odali su predsjednik Republike Stjepan Mesić, izaslanstvo Hrvatskoga sabora na čelu s predsjednikom Vladimirom Šeksom i izaslanstvo Vlade koje je vodila potpredsjednica i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Počast poginulima u obrani Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali su i ratni zapovjednici 204. vukovarske brigade koja je 1991. branila grad - Mile Dedaković i Branko Borković, izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara na čelu sa županom Božom Galićem i gradonačelnicom Zdenkom Buljan, Koordinacije udruga
proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara te grada Dubrovnika, prijatelja Vukovara.

Na Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata sudionici Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, koji se ove godine obilježava pod geslom "U Vukovar za istinu i pravdu", došli su u Koloni sjećanja hodajući gradskim ulicama od Opće bolnice, u čijem je dvorištu održan prigodni komemorativni skup.

Za poginule i nestale u Domovinskom ratu na groblju je molitvu predvodio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i biskup đakovački i srijemski msgr. Marin Srakić, koji u crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio i misno slavlje.

Večeras će u sklopu "Svjetlosne rijeke sjećanja" u Dunav biti pušteno nekoliko stotina zapaljenih lampiona u spomen na poginule i nestale Vukovarce i sve branitelje koji u branili taj grad. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene