Dan uoči obilježavanja sjećanja na dan pada Vukovara članovi obitelji položili su ruže i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju. Među njima su i majke koje šalju apel za pronalaskom svojih najmilijih već tri desetljeća.

Galerija


Ususret Danu sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koji je prvi put ove godine i državni praznik, članovi obitelji i prijatelji danas su položili ruže i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju.

Vezani članci Vukovarska ulica u Splitu Svijeće i baklje pale se diljem zemlje za Vukovar i Škabrnju Vukovar i Škabrnja, ilustracija Obljetnice u Vukovaru i Škabrnji po posebnim mjerama: Na licu mjesta provjerili smo kako će to izgledati

U Domovinskom ratu smatra se nestalima 386 osoba s područja Vukovara. Majke već gotovo tri desetljeća šalju apel za pronalaskom svojih najmilijih kako bi imale gdje zapaliti svijeću.

"Meni je brat sahranjen ovdje, to je Marko Babić, pokraj Blage Zadre, ali ja tražim i roditelje, majku i oca. Nažalost, nemam gdje za njih svijeću zapaliti ni ružu položiti", rekla je jedna od majki Kata Lozančić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr