Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovar: I dalje na snazi izvanredne mjere opasnosti od poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vukovaru su još uvijek na snazi izvanredne mjere opasnosti od poplave i sve dok se ne ukinu trajat će i 24-satna dežurstva Hrvatskih voda na nasipima, zaključeno je na sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Vukovara.

Izvanredno stanje u Vukovaru zadržava se sve dok vodostaj Dunava ne padne na 580 centimetara, a u 13 sati je iznosio 721 centimetar. Vrhunac vodnog vala Dunava prošao je sinoć oko 20 sati Ilok i napustio Hrvatsku ne prouzročivši na vukovarskom i iločkom području veće štete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fascinantni prizori FOTO Panoramski pogled na monstruozni vodeni val Slika nije dostupna Problem podzemne vode Šišljagić: Vodeni val kod Batine spremno dočekan

>>Evo kako Kopački rit pomaže Dunavu pri ekstremno visokim vodostajima

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo pohvalio je rad gradskog stožera za zaštitu i spašavanje, kao i Hrvatske vode čiji su stručnjaci rukovodili tim poslom. Naglasio je da je obrana od poplava u Vukovaru odrađena profesionalno i na zadovoljstvo Vukovaraca.Najvažnije je da su građani bez panike pratili situaciju ne sumnjajući u stručnost ljudi koji su bili angažirani u obrani od poplava, kazao je Sabo.

Direktor Hrvatskih voda za sliv donje Drave i Dunava Siniša Kukić kazao je kako još uvijek nisu poznati ukupni troškovi obrane od poplave. U svakom slučaju, dodao je, riječ o manje novca nego što bi bilo potrošeno da je nastala šteta uzrokovana poplavom. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene