Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ultimatum

HDZ će prihvatiti proračun ako Sabo podnese ostavku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijećnici HDZ-a u vukovarskome Gradskom vijeću spremni su prihvatiti prijedlog proračuna gradonačelnika Željka Sabe (SDP) ako on do kraja današnje sjednice Vijeća podnese ostavku na gradonačelničku funkciju, izjavio je novinarima u stanci sjednice HDZ-ov vijećnik Ivan Penava.

Ivan Penava je rekao da vijećnici HDZ-a, i pored namjere da prihvate prijedlog gradskog proračuna za ovu godinu, namjeravaju podnijeti ostavke na vijećničke mandate jer smatraju da je sadašnja politička situacija u Vukovaru neodrživa i zalažu se za prijevremene izbore.

Pročitajte i ovo Ivan Penava Nakon masovne tučnjave Javio se HDZ: ''Penavine poruke su da je nasilno ponašanje nekad dozvoljeno, nekad ne'' Slika nije dostupna Reakcije na izmjene 'Vukovar će se izmjenama statuta izuzeti od dvojezičnosti'

Obraćanje gradonačelnika Željka Sabe, koji je jutros na samom početku sjednice Vijeća pozvao vijećnike da za dobrobit građana Vukovara prihvate njegov prijedlog proračuna te poručio da nema nikakve nagodbe i da nije kriv, Penava je ocijenio kao "dobro osmišljen, već viđen igrokaz Željka Sabe".

"Bilo bi vrijeme da nas gradonačelnik poštedi svojih igrokaza i da konačno povuče pravi potez i da ostavku. Da je bolestan, to mu vjerujemo, jer na to već duže vrijeme ukazujemo", rekao je Penava aludirajući na ranije učestale HDZ-ove optužbe da Sabo boluje od PTSP-a te da zbog toga ne bi smio obnašati ni jednu odgovornu dužnost.

Sabo raskopčao košulju i pokazao šavove: Nema nagodbe, nisam kriv!

Pozivajući jutros vijećnike da prihvate njegov prijedlog proračuna, gradonačelnik Željko Sabo, kojeg Uskok tereti za podmićivanje vijećnika, poručio je: "Nema nikakve nagodbe, nisam kriv".

Optužio je vijećnike HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević da mu ne vjeruju da je imao niz zdravstvenih teškoća u posljednje vrijeme, a u jednom trenutku čak je raskopčao košulju i pokazao ožiljak od ugradnje pacemakera.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Goran Bošnjak odbacio je ocjenu HDZ-ova vijećnika Ivana Penave o "gradonačelnikovom igrokazu" rekavši da je Željko Sabo uistinu teško bolestan i da mu je prije nekoliko dana ugrađen i pacemaker. Poručio je da ne vidi razloge zbog kojih bi Sabo trebao podnijeti ostavku na mjesto gradonačelnika.

Klubovima vijećnika HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević, koji uz podršku nekadašnjeg SDP-ovca, a sada nezavisnog vijećnika Željka Pinjuha imaju većinu u Vijeću, zamjerio je da "nemaju ni jedan pripremljeni amandman na prijedlog proračuna iako su uporno najavljivali da su ih pripremili".

Predsjednik Kluba vijećnika HSP-a dr. Ante Starčević Igor Gavrić odgovorio mu je kako to nije točno te da su uz pisane njegova stranka i HDZ pripremili i niz usmenih amandmana.

Gavrić je rekao da vijećnici njegove stranke ne namjeravaju podnijeti ostavke na vijećničke mandate, ali očekuju ostavku gradonačelnika Sabe.

Nakon što se jutros obratio vijećnicima i poručio im da se u sudskom postupku koji se vodi protiv njega na osječkom Županijskom sudu u Osijeku nije nagodio s nikim te da je nevin, Sabo je napustio vijećnicu.

Vijećnici su se nakon izjava za novinare vratili u vijećnicu te je počela sjednica Gradskog vijeća koja bi, kako se očekuje, trebala završiti u poslijepodnevnim satima.

Ako vijećnici ne prihvate prijedlog proračuna ili ga gradonačelnik Željko Sabo do završetka sjednice povuče s dnevnog reda, doći će do prijevremenih izbora za Gradsko vijeće i gradonačelnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene