Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vukovarci su se prisjetili jednog od heroja obrane grada - pukovnika Marka Babića.


U povodu godišnjice njegove smrti udruge proistekle iz Domovinskog rata posmrtno su mu dodijelile priznanje 'Junak Domovinskog rata'. Nakon Zadrine pogiblje zapovjedništvo nad Trpinjskom cestom preuzeo je Marko Babić. Pukovnik Babić preminuo je prije pet godina.

Vezani članci Ivan Lukić Zolja Branitelj uoči obljetnice bitke za Vukovar: ''U njega su ušli okupatori sa svime što su mogli, a najviše s mržnjom. Pitaju me ljudi bih li ponovno prošao sve...'' Obnovljen Vukovarski vodotoranj - 6 Otvara se obnovljeni Vukovarski vodotoranj, branitelji zadovoljni povratkom simbola otpora: „Nama to puno znači..."

'Znam da je to, to. Da je to ono pravo priznanje, da je to nešto vrijedno, da je to nešto što će puno značiti', rekao je Ivan babić, brat Marka Babića. 'Jedan veliki, veliki čovjek, ne samo za Trpinjsku cestu i Vukovar nego za cijelu Hrvatsku', nadovezao se Tomislav Josić, suborac Marka Babića.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.