Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar obrane Branko Vukelić rekao je danas kako još nema nikakvih rezultata istrage prošlogodišnjeg pada vojnog helikoptera u Vukovaru kada su poginule tri osobe.


Rezultati rada istražnog povjerenstva očekuju se sredinom godine, kazao je ministar odgovarajući na upit predsjednika saborskog Odbora za obranu što je s rezultatima istrage.

Vezani članci Slika nije dostupna Vukelić: Idući mjesec očekujem rezultate istrage pada dvaju MIG-ova Slika nije dostupna Pad helikoptera u Vukovaru nije skrivila spužva?

Ministar je istaknuo da mu se predsjednik istražnog povjerenstva, koje ispituje taj slučaj, požalio da ga se požuruje u radu te da se istraga mora obaviti po propisima struke.

Mislim da svi dijelimo mišljenje da se istraga treba obaviti kvalitetno, dodao je ministar.

Procjena je da polovicom ove godine izvješće o nesreći treba privesti kraju, rekao je dodavši kako se nada da će ono do tada biti gotovo jer to zanima javnost. Međutim, istaknuo je, niti on kao ministar ne može utjecati ili naređivati da se izvješće dovrši do određenog datuma.

Što se tiče obeštećenja obitelji poginulih, s njima smo u kontaktu i dvije su obitelji obeštećene, a jedna nije prihvatila nagodbu i ide u parnicu, izvijestio je Vukelić.

Imamo jedan spor koji ne možemo riješiti nagodbom, rekao je ministar ne precizirajući o kojoj je obitelji riječ. Čini se da je ta obitelj odustala od dijela svojih potraživanja i vjerujemo da ćemo tu naći rješenje koje će zadovoljiti sve, istaknuo je Vukelić na sjednici saborskog Odbora za obranu.

Helikopter MI-8 pao je 11. srpnja prošle godine u vojarni 204. vukovarske brigade u Vukovaru samo nekoliko minuta nakon što je uzletio. Pritom je stradalo deset osoba, od kojih su od posljedica teških ozljeda umrle tri. Uzrok pada helikoptera utvrđuje deseteročlano vojno-civilno povjerenstvo.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju