Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanaderov u Crnoj Gori

Vujanović izrazio uvjerenost da će Hrvatska skoro biti u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader danas je tijekom jednodnevnog službenog posjeta Podgorici razgovarao s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, priopćeno je iz Vujanovićeva ureda.

Vujanović je izrazio uvjerenost da će Hrvatska u što kraćem roku biti u Europskoj uniji i pomoći da i Crna Gora što prije postane dio iste integracije. Crnogorski predsjednik čestitao je Sanaderu na članstvu u NATO savezu, ocjenjujući to velikim hrvatskim uspjehom, ali i prigodom da Crna Gora slijedi dobar primjer svog susjeda i ubrza svoja euroatlanska integracijska nastojanja, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstavnici Hrvatske i Crne Gore potpisali sporazum o tzv. hrvatskoj kući u Kotoru Slika nije dostupna Crna Gora: Vujanović proglasio izbornu pobjedu

Hrvatski premijer suglasio se s ocjenom da su uspjesi Hrvatske značajni za cijelu regiju i ponovio spremnost Hrvatske da, dijeleći s Crnom Gorom svoja iskustva, ubrza njezin euroatlantski put.

Sanader je ocijenio značajnim da je hrvatski konzorcij koji predvodi tvrtka 'Konstruktor' iz Splita na natječaju dobio izgradnju autoceste Bar-Boljari. 'Tim projektom osigurat će se nova i vrijedna gospodarska veza Crne Gore i Hrvatske koja će njihove odnose učiniti još sadržajnijima', kazao je Sanader.

Hrvatski premijer Ivo Sanader, koji se već sastao s crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem, do kraja posjeta Crnoj Gori razgovarat će i s predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori i predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem. (Hina)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene