Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U PREKIDU OD SVIBNJA

Vrhovni sud prihvatio žalbe: Nastavlja se suđenje Ivi Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud objavio je odluku kojom pobija rješenje Županijskog suda od 30. svibnja o prekidu kaznenog postupka protiv Ive Sanadera i Zsolta Hernadija do odluke Suda Europske unije.

Uvažene su žalbe USKOK-a te Hernadijeve odvjetnice. Uskok je u svojoj žalbi pobio dio rješenja  koji se odnosi na prekid kaznenog postupka protiv Sanadera do odluke o tome hoće li europski uhidbeni nalog za Hernadija ostati na snazi ili će biti povučen. 

Pročitajte i ovo Suđenje Filipu Zavadlavu Za trostruko ubojstvo Zavadlav opet na sudu, sve kasnilo dva sata Slika nije dostupna još nije pravomoćno Ukinut istražni zatvor bivšem glavnom direktoru MOL-a Zsoltu Hernadiju

U žalbi se naglašava da je zbog interesa javnosti, ali i potrebe suđenja u razumnom roku, trebalo prije donošenja pobijanog rješenja izdvojiti postupak protiv Sanadera, a onda eventualno odlučiti o tome jesu li se stekli uvjeti za prekid postupka protiv Hernadija. 

Sudski proces protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i šefa Uprave MOL-a  Zsolta Hernadija privremeno je prekinut 30. svibnja, kada je zagrebački Županijski sud zatražio očitovanje od suda Europske unije u Luxemburgu, odnosno prethodno mišljenje o slučaju Hernadi.

Šef MOL-a, koji je godinama nedostupan hrvatskom pravosuđu, tereti se da je podmitio bivšeg premijera Sanadera kako bi MOL-u prepustio prava u INA-i.

Unatoč Europskom uhidbenom nalogu koji je izdala Hrvatska, skinut je s Interpolove tjeralice. Njegova obrana tvrdi da je njemu već za taj predmet presuđeno u Mađarskoj.

Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda, nakon odluke o prekidu postupka rekao je da postoji dvojba oko primjene okvirne odluke u vezi s uhidbenim nalogom izazvana postupanjem Mađarske te da se ona može riješiti jedino pitanjem Sudu Europske unije". 

Odluku Vrhovnog suda možete pročitati OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene