Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izbo je nožem

S 18 na 21 godinu: Vrhovni sud povećao kaznu za teško ubojstvo izvanbračne partnerice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud odbio je žalbu muškarca I.K. koji je prvostupanjskom presudom osuđen na 18 godina zatvora zbog ubojstva izvanbračne partnerice krajem svibnja prošle godine u zagrebačkim Gajnicama.

Vrhovni sud je odbio muškarčevu i uvažio tužbu državnog odvjetnika te optuženika osudio na kaznu dugotrajnog zatvora od 21 godine

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

"Vrhovni sud smatra da je prvostupanjski sud precijenio olakotne, a podcijenio otegotne okolnosti. S posebnom pozornosti treba cijeniti da je riječ o najtežem kaznenom djelo protiv života i tijela koje je počinjeno prema žrtvi obiteljskog nasilja u odnosu na koju se optuženik već ranije nasilnički ponašao i to za vrijeme trajanja zaštitnih mjera zabrane približavanja, uznemiravanja te udaljavanja iz zajedničkog kućanstva. Pritom je optuženik iskazao iznimnu agresivnost i bešćutnost (žrtva je zadobila pet ubodnih i jednu ubodno-reznu ranu). Osim toga je već prije višestruko osuđivan zbog počinjenja kaznenih djela s elementima nasilja. Vrhovni sud nije prihvatio prijedlog optuženika da mu se izrekne blaža kazna jer bi ona poslala pogrešnu poruku osobama koje se ponašaju na istovjetan ili sličan način te žrtvama obiteljskog nasilja i društvu u cjelini. Povećana kazna u sebi sadrži dostatnu količinu društvene osude za zlo koje je optuženik počinjenjem ovog dijela nanio žrtvi, ali isto tako i društvu u cjelini te će ispuniti svrhu kažnjavanja. Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora. O žalbi odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud", poručuju s Vrhovnog suda.

Podsjetimo, prema optužnici, I.K. je u svibnju prošle godine ušao u podrumski stan kuće u Gajnicama gdje se posvađao s izvanbračnom suprugom, prema kojoj je i ranije bio nasilan, u jednom trenutku dograbio nož i njime joj zadao nekoliko ubodnih rana po leđima, rukama i dojkama. 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene