Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Predsjedništva

Plenković: "Nema nikakvih potresa u HDZ-u"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Darko Milinović (Foto: Dnevnik.hr) Darko Milinović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Vrh stranke predvođen Andrejom Plenkovićem razgovarao je o aktualnim političkim temama.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a danas je razgovaralo o aktualnim političkim temama.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

Kako je novinare nakon Predsjedništva obavijestio Andrej Plenković, razgovaralo se o novom zasjedanju Sabora i predstojećem Aktualnom prijepodnevu.

"Ozračje je vrlo pozitivno, kolegice i kolege željni su novih izazova i političkog angažmana. Razmotrili smo novi sastav predsjednika odbora HDZ-a", rekao je Plenković.

"Nema nikakvih potresa"

Upitan za komentar nedavne ostavke Darka Milinovića na mjesto predsjednika ličko-senjskog HDZ-a i slučaju požeškog župana Tomaševića , Plenković je poručio:

"Potresa nije bilo koliko je meni poznato. Nije bilo nikakvih posebnih potresa, više su oni prisutni u komentarima, nego što ih ima u samoj stranci. Jasno smo donijeli odluke. Župan Tomašević nažalost nije prihvatio sugestiju Nacionalnog vijeća i Predsjedništva, stranka je prošlog tjedna donijela prijedlog o njegovom bezuvjetnom isključenju koji je prihvaćen. Sve drugo funkcionira apsolutno normalno", rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na nedavnu izjavu ministrice demografije Nade Murganić vezanu uz slučaj župana Tomaševića.

"Žao mi je za nespretnu izjavu ministrice, ali ona je sama to pojasnila, a što se tiće župana, donijeli smo odluku koja je jedina bila moguća. Što se tiče ličko senjske županije reagirali smo čini mi se unutar 24 sata", kazao je premijer.

"HDZ je stabilna stranka"

Uoči početka Predsjedništva, Miro Kovač poručio je kako je HDZ "stabilna vladajuća stranka"

S njim se složio i Darko Milinović koji je nedavno dao ostavku na mjesto mjesto predsjednika ličko-senjskog HDZ-a nakon što je ministar zaštite okoliša novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidata lokalnog HDZ-a.

Milinović tvrdi kako HDZ nije poljuljao povjerenje svojih birača.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene