Smeće iz Vrgorca preselit će u 100 kilometara udaljeni Sinj. Odlučio je tako državni inspektorat te podjednako razljutio i Vrgorčane i Sinjane.

Galerija


Odlukom Državnog inspektorata vrgoračko odlagalište otpada se zatvara, a smeće se od sutra vozi u Sinj.

Vezani članci Automobili koji su navodno razbili migranti (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Mještani Vrgorca i okolice ogorčeni: "Pozivam ministra Božinovića kod nas jednu noć pa će vidit' da je granica kao švicarski sir" Muškarac u Sinju se zatvorio u kuću i prijeti eksplozijom (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) Drama u Sinju: Muškarac se zatvorio u kuću i prijetio da će izazvati eksploziju, nekoliko sati kasnije mirno se predao

"Ta je odluka izvan svake pameti s obzirom na to da mi moramo voziti svoj otpad na sto kilometara udaljeno odlagalište koje je gotovo u istim stanjima i uvjetima kao naše vlastito odlagalište“, kaže Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca.

Umjesto u susjedne Ploče ili Imotski, Ministarstvo zaštite okoliša smeće iz Vrgorca šalje u udaljeni Sinj. Skuplji odvoz platit će građani Vrgorca.

"Mi smo radili određene kalkulacije, to će najvjerojatnije značiti udvostručavanje cijena odvoza“, dodaje Pranić .

Vrgorčani su ljutiti zbog najavljenog poskupljenja, a ova vijest uznemirila je i stanovnike Cetinske krajine. Umjesto tuđeg smeća Sinjani žele sanaciju i zatvaranje ovog deponija te najavljuju prosvjede.

"Mještani Turjaka spremni su poduzeti sve kako se ne bi dovodilo smeće iz drugih mjesta“, kaže Stipe Perić, predsjednik Mjesnog odbora Turjaci

Odluka državne inspekcije iznad je želja lokalne zajednice.

"Nama ne preostaje ništa drugo nego postupati prema odluci ministarstva jer nam u protivnom slijede ogromne kazne“, rekla je Ivana Živaljić, direktorica Čistoće Cetinske krajine.

Vrgorac i Sinj potvrđuju da se hrvatskim problemima sa smećem ne nazire kraj.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr