Petak i subotu će u cijeloj zemlji obilježiti sunčano i vruće vrijeme, a novi pljuskovi i kiša čekaju nas krajem nedjelje.

Galerija


U petak ujutro će u cijeloj zemlji biti sunčano vrijeme, tu i tamo uz malu naoblaku. Temperatura slična kao i u četvrtak, od 16 do 18 stupnjeva u unutrašnjosti dok će na Jadranu biti osjetno toplije. Na jugu i vrlo toplo, uz najnižu temperaturu do 25 stupnjeva. Puhat će slaba do umjerena bura, a u unutrašnjosti slab vjetar.

Vezani članci Proljeće u Zagrebu, ilustracija - 2 S proljeća smo preko noći prešli na jesen i zimu: Doznajte kad bi se vremenske prilike mogle stabilizirati Hladno vrijeme Hladna fronta zahvatit će cijelu Hrvatsku: Idućeg tjedna moguć čak i - snijeg, i to ne samo u gorju

Petak poslijepodne donosi puno više sunčanog vremena nego što je bilo u četvrtak poslijepodne. I temperatura će se podići opet na 30, 31 stupanj.

Na istoku zemlje slično, u petak sunčanije i osjetno toplije nego što je bilo u četvrtak. Temepratura će se popeti na 29 do 31 stupanj.

Petak će biti sunčan i vruć i na Jadranu, ali u unutrašnjosti Istre poslijepodne su mogući pljuskovi, ponegdje i grnmljavina. Nestabilno će biti i u Gorskom kotaru i Lici uz lokalne pljuskove od sredine dana i navečer.

Južni Jadran ostao je netaknut ovom promjenom vremena, a tako će biti i u četvrtak. Ostaje sunčano i vruće uz umjeren maestral i temperaturu do najviše 34 stupnja.

More je i nakon umjerene bure ostalo toplo, najniža temepratura bila je 23 stupnja. Izmjerena je na Lošinju dok je kod Pule bilo čak 27 stupnjeva.

Zbog sunčanog petka će u cijeloj zemlji UV indeks biti vrlo visok.

Subota će još biti sunčana i vruća, temperatura će se opet vratiti na 33 pa i više stupnjeva, ali zato od nedjelje sa zapada stiže nova promjena vremena uz pljuskove i grmljavinu iza čega će opet osvježiti.

Na Jadranu subota sunčana i vruća, a u nedjelju promjenjivo i nestabilno očekuje sjeverni dio iza čega će biti manje vruće i u ponedjeljak.

Petak i subota bit će pravi ljetni dani, vrući i sunčani, osobito na Jadranu. Novih pljuskova i nestabilnosti bit će opet od nedjelje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr