Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Red kiše, red sunca

I dalje promjenjivo: Meteorolog otkriva kada dolazi sunce i stabilnije razdoblje

Toplina, red kiše i sunca nastavit će se najmanje do četvrtka pokazuje vremenska prognoza. Promjenjivo vrijeme odražavat će i nepovoljne biometeorološke prilike. Više o vremenu donosi Darijo Brzoja.

Vikend je prošao u znaku promjenjivog vremena, no barem je bilo toplije nego proteklih dana. Ova priča uz red kiše, red sunca nastavit će se i u prvoj polovici idućeg tjedna, a sunčanije bi trebalo biti, kako se čini, iza tog, od četvrtka na dalje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Nestabilno ili ne posve stabilno vrijeme pratit će i razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike i premda vrijeme kao takvo neće biti osobito intenzivno, neće biti niti posve sunčano.

Međutim, obzirom da je toplije, sad već treba polako i tijelo prilagoditi novom godišnjem dobu, prilagoditi prehranu i dnevne aktivnosti. 

Stabilnije vrijeme očekujemo u drugoj polovici tjedna, do tad će i dalje pritjecati vlažan, nestabilan zrak, pa će povremeno, mjestimice i kišiti.

U ponedjeljak ujutro djelomice sunčano, ali uz promjenjivu naoblaku uz još malo kiše na istoku i u gorju te ponegdje na sjevernom Jadranu. Najviše sunčana vremena u Dalmaciji uz umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura, na kopnu od 7 do 10, a na moru od 10 do 14 stupnjeva.

Djelomice sunčano bit će u središnjoj Hrvatskoj i poslijepodne, a uz jugozapadnjak ostaje i dosta toplo. Najviša dnevna temperatura očekuje se oko 20 stupnjeva.

Vrlo slično vrijeme i u Slavoniji i Baranji. Djelomice sunčano, uz male šanse za poneki pljusak. Puhat će zapadnjak, a temperatura će i ovdje biti oko 20 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana.

Nešto promjenjivije u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Izmjenjivat će se sunčana razdoblja i ona s više oblaka kad je moguće još malo kiše. Puhat će jugo i jugozapadnjak, a temperatura će biti oko 17 stupnjeva. Malo svježije jedino u Gorskom kotaru.

U Dalmaciji se očekuje najviše sunčana vremena. Puhat će jugo i jugozapadnjak, i isto će biti dovoljno toplo, ugodno, najčešće dvadesetak stupnjeva.

Utorak i srijeda u kopnene krajeve nose novu kišnu epizodu. Čeka nas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u utorak uz jugozapadnjak, a u srijedu vjetar sa sjevera. U četvrtak djelomice sunčano uz početak stabilnijeg i sunčanijeg vikenda. I jutarnja i dnevna temperatura polako i sve stabilnije idu prema 10, odnosno 20 stupnjeva, tako da za sad, osim kraćih prodora svježine, hladnoću barem ne očekujemo.

Što se tiče Jadrana, na sjevernom dijelu u utorak i srijedu sporadični pljuskovi dok će u Dalmaciji svih dana prevladavati sunčano. A u četvrtak potom i na sjevernom Jadranu. U utorak će još puhati južni vjetar i jugo, a od srijede bura koja će u četvrtak i pojačati. Temperatura, bez veće promjene, i na moru će idućih dana biti ugodno toplo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene