Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Prvi ugriz zime već je tu: Pred nama je vlažno, kišno i oblačno vrijeme, ali i hladni val zbog kojeg se oglasio i Meteoalarm

U prvom dijelu dana još kiše i snijega, nakon čega slijedi postupno kidanje naoblake i razvedravanje sa zapada. Zadržat će se hladno, a uz vedrinu sutra navečer bit će još i hladnije vrijeme. U noći na utorak temperatura će se spuštati prilično u minus. Vremensku prognozu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Ujutro ni toplo niti ugodno. Minimalna temperatura u kopnenim krajevima između -7 i -2 stupnja, pri čemu najhladnijeu gorju. Duž Jadrana, od 2, 3 stupnja uz obalu na sjevernom dijelu do 8 ili 9 na jugu i južnodalmatinskim otocima. U središnjoj i gorskoj Hrvatskoj tijekom noći još malo snijega, a u Dalmaciji ponegdje kiša ili pljusak s grmljavinom. Na kopnu bura, a u Dalmaciji, osobito prema otvorenom moru, mjestimice jak sjeverozapadnjak.

Iza poneke pahulje i jutarnje magle, u središnjoj Hrvatskoj slijedi razvedravanje pa će veći dio dana biti barem djelomice sunčano. Najviša dnevna temperatura teško da će prijeći 3 stupnja, a potom navečer osjetno zahladnjenje na koje upozorava i DHMZ putem Meteoalarma. Izdana je žuta razina upozorenja.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali kakav je ljudski učinak na klimatske promjene?

Upozorenje vrijedi i za večernje sate u Osječkoj regiji. Tijekom dana i u Slavoniji će biti djelomice sunčano, cijeli dan hladno, temperatura između 2 i 4 stupnja, dok će povremeno puhati slab ili umjeren sjeverozapadni vjetar.

Gorsku Hrvatsku očekuje djelomično razvedravanje, a na sjevernom Jadranu sunčano od jutra. Vedrina i jutarnja hladnoća zimi idu ruku pod ruku. Ni danju neće biti osobito toplo. Dapače, u gorju oko nule, a na moru većinom između 7 i 10 stupnjeva. Bura će tijekom dana ponešto oslabjeti, a navečer ponovno pojačati.

I u Dalmaciji poslijepodne više sunca, kako oblaci budu odlazili dalje na istok, a prije nego sa zapada stignu novi. To će biti u utorak. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti uglavnom između 9 i 12 stupnjeva. Hladnije svakako u zaleđu.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali tko je bio Ambroz Haračić? Odgovor donosi meteorolog Ivan Čačić

U utorak na kontinentu djelomice sunčano i hladno, osobito ujutro kad će ponegdje biti i jakog mraza. Lokalno i magle. U srijedu promjenjivo oblačno, te nestabilnije, pa će mjestimice, uglavnom u gorju padati kiša koja se može smrzavati na tlu. U četvrtak slično i po nizinama sjeverozapadnog područja. Uz južinu prema drugoj polovici tjedna bit će nešto manje hladno. Ali zato vlažno, mokro i oblačnije.

Na Jadranu u utorak djelomice sunčano, uz porast naoblake prema kraju dana. U srijedu i četvrtak promjenjivije, mjestimice će već biti nove kiše, a mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito u četvrtak kad se ponovno očekuje i lokalno izraženija kiša. Bura će u utorak poslijepodne već okrenuti na jugo koje će zatim puhati veći dio tjedna. Na more će južina donijeti osjetno zatopljenje.

Oborine su potom moguće i za vikend, izglednije u subotu, a za sad se čini da bi na kopnu to mogla biti kiša i susnježica, a u gorju snijeg. Iza ovog zatopljenja koje nam stiže s južinom, idući vikend ide i novo osjetno zahladnjenje. O tom potom. Prvi ugriz prave zime već je tu, a bit će, još i jači.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene