Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Zimska odjeća trebat će nam barem do sredine tjedna: Dolazi novi val snijega i hladnoće

Vremenska prognoza Ane Bago Tomac (Video: Dnevnik Nove TV)
Vremenska prognoza Ane Bago Tomac (Video: Dnevnik Nove TV) Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija +0 Vremenska prognoza Ane Bago Tomac (Video: Dnevnik Nove TV) Galerija 1/1 >>
Kiša koja je počela u petak navečer bez prestanka je padala u gotovo u cijeloj zemlji, a već je poslijepodne prešla u snijeg. To je najprije dogodilo u gorskim krajevima, a tijekom noći sa subote na nedjelju prijeći će i na ostatak unutrašnjosti. U nedjelju nas čeka manje snijega i kiše nego u subotu, ali će se temperatura u svim krajevima osjetno spustiti. Uz hladan zrak, koji stiže sa sjevera, zapuhat će i jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će puhati jaka bura, zbog čega će zimski ugođaj biti potpun. Kiša i snijeg padat će i u ponedjeljak, a hladno će ostati barem do sredine idućeg tjedna.

 

Nedjelja će gotovo u cijeloj Hrvatskoj biti hladna i tmurna

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Nedjeljno jutro bit će oblačno i tmurno. Nakon što glavnina snijega padne u subotu navečer i tijekom noći na nedjelju, malo će snijega padati samo ponegdje u unutrašnjosti i u gorskoj Hrvatskoj. Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno, a povremenih kiša i pljuskova bit će na srednjem i južnom dijelu. Zbog jake bure i sjeverca u unutrašnjosti, bit će hladno i vjetrovito.

Poslijepodne će se u središnjoj Hrvatskoj malo toga promijeniti. I dalje će biti oblačno uz povremen slab snijeg koji će padati krajem dana. Osim toga, čeka nas hladan i vjetrovit dan, s temperaturom do četiri stupnja, koja će se navečer osjetno spustiti.

I u Slavoniji će dan također biti oblačan, hladan i vjetrovit, uz umjeren sjeverozapadnjak. Bit će uglavnom suho, a malo snijega može pasti krajem dana

U Lici i Gorskom kotaru slab će snijeg padati cijelo vrijeme. Temperatura će se u Gorskom kotaru kretati oko nule, a u Lici će biti toplije. Međutim, krajem dana temperatura će se osjetno spustiti. Na moru će vrijeme biti promjenjivo, iako će tijekom dana biti i sunčanih razdoblja. Zbog jake bure bit će hladno, a navečer će bura snijeg nositi i na obalu.

U Dalmaciji će vrijeme biti promjenjivo uz pljuskove, ali i sunčana razdoblja. Umjeren sjeverozapadni vjetar poslijepodne će okretati na umjereno do jako jugo. U nedjelju će još biti razmjerno toplo, uz temperaturu i do 15 stupnjeva.

Zimska odjeća trebat će nam barem do sredine tjedna

Novi val hladnoće i snijega na kopnu nas čeka u ponedjeljak. Ipak, neće pasti mnogo snijega, a nakon toga će uglavnom biti suho, ali će biti hladnije proteklih dana.

Na Jadranu, i to osobito srednjem i južnom dijelu, vrijeme će do sredine tjedna biti promjenjivo i kišovito. Sunčanije će biti na sjevernom dijelu, ali će posvuda zbog jake bure biti biti hladno i vjetrovito.

Snijeg će padati u subotu navečer, tijekom noći sa subote na nedjelju i onda opet u ponedjeljak. Ne očekuje se stvaranje nekog debljeg snježnog pokrivača, ali zbog jake bure bit će ga i na obali. Ostaje hladno, zbog čega će nam barem do sredine tjedna trebati toplija zimska odjeća.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene