Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestabilno vrijeme

Kao da je jesen! Otkrivamo kada nas očekuje prestanak oborina i kakav će nam biti vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je razdoblje nestabilnog vremena. Idućih će se dana izmjenjivati sunce i kiša.

Nakon dugog i toplog ljeta, petak je bio pravi jesenski dan, a temperatura se s 30-ak stupnjeva, koliko je bilo još u četvrtak, za većinu kopnenih područja prepolovila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Subota će biti manje kišna, osim u južnom dijelu zemlje gdje će opet biti grmljavinskih pljuskova, a ponegdje još jakih i izraženih. Bit će i malo toplije, ali ipak ne više onako toplo kao što je bilo veći dio tjedna.

U subotu će jutro biti najoblačnije, povremeno još i kišovito u gorskom dijelu, i to uglavnom u Lici te na jugu, a na istoku zemlje malo kiše padat će još tijekom noći. U kopnenim će krajevima subotnje jutro biti mjestimično maglovito.

Nakon razvedravanja i razbijanja magle, dan će biti većinom sunčan, pa i malo topliji. Povremeno će biti promjenjive naoblake, ali ostat će suho i uz slab vjetar. Najviša temperatura kretat će se između 22 i 24 stupnja Celzijeva.

Na istoku će malo kiše padati u noći ili rano ujutro, nakon čega će se razvedriti i biti djelomice sunčano. Najviša temperatura bit će između 22 i 24 Celzijeva stupnja, a puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar.

I u gorskoj Hrvatskoj poslijepodne će biti više sunčanog vremena, ali će biti svježije. Temperatura će se popeti do najviše 22 stupnjeva Celzijeva, a tek koji stupanj više bit će na Jadranu gdje će biti moguć poneki lokalni pljusak, i to u unutrašnjosti Istre.

Na jugu i poslijepodne ostaje dosta nestabilno uz lokalne pljuskove, grmljavinu, i to najviše na krajnjem jugu gdje će biti izraženiji uz obilnu kišu. U sjevernoj Dalmaciji i u zaleđu bit će sunčanije.

Kiše i pljuskova bit će ponovno u nedjelju, ali uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, rijetko i drugdje u unutrašnjosti. Od ponedjeljka će temperatura biti još malo niža, a povremeno će puhati i umjereni sjeverac.

Na Jadranu u nedjelju i ponedjeljak ostaje nestabilno, pogotovo na sjevernom dijelu, a od ponedjeljka poslijepodne prestanak kiše i razvedravanje. Umjereno jugo u ponedjeljak će okrenuti na umjerenu buru.

Manje toplo, ali i manje kišovito bit će u većini zemlje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene