Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Ljeto se ne predaje? Dani puni sunca i topline, pokoji pljusak osvježit će tek dio Hrvatske

Nakon još jednog sunčanog i vrlo toplog rujanskog dana promjena i dalje zasad nema na vidiku. Dani pred nama donijet će obilje sunca i topline. Ipak, jug zemlje mogao bi prije vikenda dobiti pokoji pljusak, ali većina područja ostat će suha.

Nad većim dijelom Europe i u srijedu će dominirati polje visokog tlaka koje nad naše područje donosi stabilno vrijeme.

Pročitajte i ovo Luksuzni hotel - 2 ELITNI TURIZAM Troši se kao da sutra ne postoji: Nekad smo bili sinonim za jeftino ljetovanje, ali stvari se bitno mijenjaju - "Sve se više traži i istražuje Hrvatska kao luksuzna destinacija"

U jutarnjim satima možemo očekivati pretežno vedro nebo, iako ponegdje u unutrašnjosti, većinom uz rijeke i u kotlinama u gorju, može biti kratkotrajne magle. Vjetar na kopnu bit će slab, samo na krajnjem istoku umjeren istočni.

Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena do jaka bura dok će u Dalmaciji već ujutro zapuhati jugozapadnjak. Najniža temperatura u unutrašnjosti bit će između 7 i 13, na moru će biti osjetno toplije, osobito na jugu, između 18 i 23.

Danju će u središnjim predjelima biti sunčano uz većinom malu naoblaku i vrlo toplo, temperatura će dosezati i 27 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji bit će pretežno sunčano i također vrlo toplo. Puhat će slab do umjeren, povremeno na krajnjem istoku jak jugoistočnjak. Obilje sunca očekuje se i u gorju i na sjevernom Jadranu. Bura će u drugom dijelu dana privremeno okrenuti na zapadne smjerove. Temperatura će u gorju biti oko 24, na moru između 27 i 30.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano iako na jugu povremeno može biti i nešto više oblaka. Vjetar će biti slab do umjeren, zapadnih smjerova. Bit će vrlo toplo, ponegdje i vruće. Iako se postepeno ipak hladi, more je zasada toplo, na većini postaja se mjeri 23 stupnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JEFTINO STANOVANJE Ida pretvorila slavne podrume u smrtonosne klopke: O životu u njima vlada zakon šutnje, a sada je voda progutala i jedno dijete

U nastavku tjedna na kopnu će biti pretežno sunčano. Danju će biti vrlo toplo uz većinom slab vjetar, ali jutra će biti svježa. Na moru će biti pretežno sunčano, vrlo toplo ili čak vruće. U četvrtak i petak na južnom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije postoji mala mogućnost za lokalne pljuskove. Vjetar će biti većinom slab, zapadni i jugozapadni.

Početak rujna i školske godine donosi nam sunčane i tople dane, ponegdje će se temperatura popeti i do 30 stupnjeva. Ovakvo vrijeme će prevladavati sve do kraja tjedna pa će i vikend biti ugodan za boravak na otvorenome.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene