Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pred nama je sunčani vikend: Iskoristite lijepo vrijeme dok možete jer nas čeka promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčano i toplo vrijeme ostat će s nama i tijekom vikenda, s tim da će od nedjelje vjetar jače puhati. Jako vjetrovito bit će u ponedjeljak, kada će jugo imati i olujne udare. Temperatura će biti nešto viša u kopnenim krajevima i to najviše zbog još uvijek hladnog mora.

Subotnje jutro u cijeloj će zemlji biti uglavnom sunčano, ali i malo toplije nego proteklih dana. Bit će od pet do najviše 10 stupnjeva u kopnenim krajevima i od 12 do 15 na Jadranu, gdje će puhati slabo jugo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

U drugom dijelu dana u središnjoj Hrvatskoj temperatura će porasti do 26 ili 27 stupnjeva i posvuda će biti pretežno sunčano. Puhat će uglavnom umjeren jugozapadni vjetar.

U Slavoniji će također biti djelomice sunčano uz prolaznu umjerenu naoblaku i suho. Najviša temperatura ondje će iznositi od 24 do 26 stupnjeva.

Sunca neće nedostajati ni na sjevernom Jadranu, a samo umjerene naoblake bit će u gorskom dijelu. I u ovim dijelovima će biti toplo, ali ipak koji stupanj manje nego u središnjim i istočnim krajevima s temperaturom koja će iznositi između 21 i 23 stupnja.

U Dalmaciji će dan biti sunčan i topao uz uglavnom umjeren jugozapadni i južni vjetar, a temepratura će iznositi od 21 do 24 stupnja.

U nedjelju će u kopnenim krajevima biti malo više oblaka, ali kiše će biti malo i to većinom u gorju. U ponedjeljak će biti jako vjetrovito zbog jugozapadnjaka, a navečer će doći kiša koja će padati i tijekom sljedećeg jutra. Nakon prolaska te hladne fronte, temperatura će se sniziti za desetak stupnjeva, a prolazno će zapuhati sjeveroistočni vjetar.

Na jadranu će nedjelja biti još sunčana i topla, ali i vjetrovita. Puhat će jako jugo, u ponedjeljak i s olujnim udarima. U ponedjeljak će na sjevernom dijelu padati kiša, a u utorak će duž cijele obale biti kiše i grmljavinskih pljuskova te će zbog bure doći do osvježenja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene