Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Vikend će biti miran i sunčan, ali stiže osjetno zahladnjenje: Detalje donosi Darijo Brzoja

Nakon atmosferskog poremećaja, očekuje nas ugodan i sunčan dan. No, ozbiljnija promjena vremena ide iza vikenda. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Jutro u najvećem dijelu zemlje vedro. Ostaci oblačnog sloja, a time i pokoja kap kiše ujutro tek na istoku i jugu zemlje. U zapadnim kopnenim krajevima mjestimice magla. Najviše sunca na sjevernom Jadranu, uz slabu i umjerenu, na mahove ponegdje i jaku buru. Jutarnja temperatura, na kopnu između -1 i 4 stupnja, a na moru najčešće od 5 do 10.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je nestabilno vrijeme i puno kiše: Više detalja donosi meteorolog Darijo Brzoja

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj uglavnom sunčano, a tek povremeno uz nešto naoblake. Prema večeri će zapuhati jugozapadnjak, a temperatura će danju biti većinom oko deset stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji postepeno vedrije. Vjetar slab, temperatura između 7 i 10 stupnjeva.

Povremeno sunčano s umjerenom naoblakom i na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj. Nakon bure, poslijepodne sjeverozapadnjak, a navečer i u noći jugo koje će prema jutru sve više jačati. Najviša dnevna temperatura, na moru oko 13, 14 stupnjeva, a u gorju između 6 i 9.

U Dalmaciji od sredine dana sunčano, uz slabu do umjerenu, u početku prolazno i jaku buru, a poslijepodne sjeverozapadnjak. U noći na nedjelju, jugo. Uz obilje sunca, dnevni maksimumi temperature bit će oko 14 stupnjeva. Malo svježije u jedino zaleđu.

Idućih dana promjenjivo do pretežno oblačno. Promjena vremena s izraženim oborinama na kopnu stiže u nedjelju navečer s glavninom u noći na ponedjeljak te ponedjeljak prijepodne kad oborine mogu biti obilnije. Uz kišu, izgledni su i susnježica i snijeg, osobito u gorju gdje može biti i debljeg snježnog pokrivača. Vrijeme neće biti pogodno za putovanje kroz gorske krajeve. Oborina, više kiše, bit će i u utorak. Prije ove promjene vremena, u nedjelju će uz južinu temperatura porasti, potom od ponedjeljka osjetno hladnije.

I na Jadranu u nedjelju promjenjivije, osobito na sjevernom dijelu gdje će se prvo naoblačiti. I ovdje početkom sljedećeg tjedna obilnija oborina, u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, potom povremeno i južni i jugozapadni vjetar, pa prema sredini tjedna ponovno može biti i plavljenja riva, poglavito u Dalmaciji. Od ponedjeljka će temperatura na sjevernom Jadranu biti u padu.

Kiša i snijeg izgledni su i u nastavku tjedna. Svakako će biti i hladnije, primjerenije zimi i siječnju. Hoće li snijega biti u nizinama i koliko, još nije sasvim jasno, no moguće je, za ljubitelje snježnog pokrivača u ovom trenutku postoji nada, a ako ne, snijega će barem biti u gorju.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene