Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje toplo

U četvrtak nam se vraća ljeto, a za vikend nas očekuje promjenjivo vrijeme

Ana Bago Tomac donosi vremenku prognozu (Foto: Dnevnik.hr)
Ana Bago Tomac donosi vremenku prognozu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ana Bago Tomac donosi vremenku prognozu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Hrvatsku se vraća ljeto. Nakon kišnih oblaka u četvrtak ćemo imati sunčano i toplije vrijeme.

U srijedu ujutro su se još vukli kišni oblaci, pogotovo kod nas u unutrašnjosti, ali onda se poslijepodne razvedrilo i veći dio dana bio je sunčan. Sunčano i toplije nego u srijedu ostaje i u četvrtak, u nekim krajevima još i u petak s tim da će na Jadranu biti opet vrlo toplo i vruće. Novi oblaci s kišom proći će preko nas tijekom vikenda - nažalost, ali promjena vremena barem će ovaj puta biti kratkotrajna.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Nad našim područjem još ima vlažnog zraka, a nalazimo se u polju srednjeg tlaka to znači da će najvažniju ulogu kod vremena imati lokalni utjecaji.

U četvrtak ujutro će u svim krajevima biti pretežno sunčano, na Jadranu vedro, a na kraj ljeta i početak jeseni u četvrtak će nas podsjetiti jutarnja magla koje će biti u većini kopnenih krajeva. Temperature od najnižih 10 u gorskom dijelu do 15, 16 stupnjeva, na Jadranu između 17 i 21°C.

Poslijepodne neće biti nekih iznenađenja što se tiče vremena - pretežno sunčano uz malu naoblaku i slab vjetar. Jedino će temperatura biti koji stupanj viša nego danas, između 25 i 27°C. Istočni dio imat će slično vrijeme, pretežno sunčano i također malo toplije. Puhat će slab sjeverozapadnjak, temperatura 26 ili 27 stupnjeva.

Povremeni pljuskovi i grmljavina u gorju

Povremenih pljuskova pa i grmljavine može u četvrtak biti jedino u gorskoj Hrvatskoj, a osim toga u cijelom zapadnom dijelu bit će uglavnom sunčano, na Jadranu i vrlo toplo. Temepratura i do 30 stupnjeva, u gorju do najviše 26. Puhat će umjeren maestral.

Na jugu se očekuje ljetno vrijeme - sunčano i vrlo toplo, temperatura između 28 i 30°C uz također umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Ugodne temperature mora, pogotovo na južnom dijelu i dalje su naravno za kupanje, pogotovo u četvrtak kad će biti sunčano i vrlo toplo. I UV indeks će u četvrtak biti visok u gotovo cijeloj zemlji, a umjeren u gorju i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Iskoristite sunčano vrijeme u četvrtak jer se u petak spremaju novi oblaci. Kiše i pljuskova bit će već tijekom dana u zapadnim krajevima, a do večeri i u Slavoniji i Baranji. U subotu malo svježije, a suncu se možemo nadati opet u nedjelju.

Na Jadranu će ova promjena najprije zahvatiti sjeverni dio, već u petak ujutro. Do večeri proširit će se na Dalmaciju, a suhog vremena bit će samo na otocima i krajnjem jugu. U nedjelju se očekuje razvedravanje i smirivanje.

U četvrtak još sunčano, na istoku i jugu zemlje sunčano i vrlo toplo bit će i u petak, a onda promjenjivo, svježije uz kišu i grmljavinske pljuskove. Promjena vremena ovaj put će biti kratka - razvedravanje očekujemo već u nedjelju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene