Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Zubato sunce pa kiša za kraj vikenda: Doznajte kada će popustiti hladnoća, ali i kada se očekuje novi snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčano, ali hladno vrijeme kakvo smo imali u subotu, čeka nas i u nedjelju ujutro, uz slične ili ipak malo manje minuse.

Temperatura će se spustiti i do -10, naravno u kopnenom dijelu. Još samo u nedjelju ujutro bit će tako hladno, a već tijekom dana počet će puhati južina koja će prema večeri sve više jačati i s kojom će pristizati osjetno topliji zrak. Skupa s njim pristići će i novi, kišni oblaci koji će najviše oborine donijeti u ponedjeljak, najprije kišu, ali i snijeg.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

U nedjelju će još veći dio dana na vrijeme utjecati polje srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka, ali vide se i nove fronte koje nam se približavaju sa zapada, i to najprije topla .

Ujutro u cijeloj zemlji će biti sunčano, u unutrašnjosti i hladno uz temepraturu do -10, a često će biti i sumaglice ili jutarnje magle. Na Jadranu se očekuje sunčano vrijeme uz slabo jugo i južni vjetar koji će prema večeri jačati.

Veći dio dana bit će sunčano i vjetrovito zbog umjerenog jugozapadnjaka. Temperatura viša nego u subotu, oko 6 ili 7 stupnejva, a istočnije će biti malo hladnije, između tri i pet stupnjeva Celzijevih.. Krajem dana očekuje se naoblačenje, a u noći i slaba kiša.

Istok zemlje u nedjelju očekuje većinom sunčan i danju osjetno topliji nego proteklih dana. Uz umjeren jugoistočnjak temperatura će se kretati između dva i pet stupnjeva.

Zapadni dio Hrvatske poslijepodne će se naoblačiti, a navečer i u noći počet će slaba kiša. Jugo će sve više jačati i bit će toplije, između 8 i 14 stupnjeva. U gorskom dijelu također će biti toplije, uz slabu kišu krajem dana.

Jug zemlje u nedjelj će biti sunčan i danju topliji nego proteklih dana. Zapuhat će umjereno jugo i južni vjetar koji će postupno sve više jačati.

U ponedjeljak će pasti najviše kiše koja će sa zahladnjenjem prelaziti u susnježicu, a zatim u snijeg. Ponegdje će oborina biti i obilna. U utorak i srijedu padat će slab snijeg i bit će opet malo hladnije.

Na Jadranu se također očekuju kišni oblaci i jaki, ponegdje i obilni pljuskovi, osobito u ponedjeljak. U srijedu na sjevernom dijelu može pasti i malo snijega.

U nedjelju ujutro još hladno, a zatim sunčano i osjetno toplije nego proteklih dana. Neće nam to dugo potrajati, a već navečer stižu novi oblaci s kišom koja će u ponedjeljak prijeći u snijeg. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene