Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Nakon nekoliko tmurnih i kišovitih dana kišobrane napokon možemo zamijeniti sunčanim naočalama jer pred nama su topliji i sunčaniji dani. A onda ponovno slijedi zahlađenje.


Hladne dane na kontinentalnim područjima zemlje u ponedjeljak i utorak zamijenit će temperature koje će penjati i iznad 20 stupnjeva. U tablici sedmodnevne prognoze DHMZ-a za Zagreb stoji da će u ponedjeljak dnevna temperatura biti 19 stupnjeva, a sljedeći dan još i viša, čak 21.

Vrijeme će biti idealno za uživanje u prirodi i idili jeseni. Naime, stabla su već sada obojana različitim bojama lišća, a uz sunce te boje još više dolaze do izražaja. Osim sunca i temperature će ići u prilog boravku u prirodi.

Frontalni sustav odmiče od naših krajeva, a porast tlaka zraka donosi nam stabilan i sunčaniji vikend.

Sljedećih nekoliko dana bit će djelomice sunčano te uglavnom bez oborina, jedino u Gorskom kotaru može pasti vrlo malo kiše. Jutra će i dalje biti maglovita, osobito u nedjelju kada bi magla ponegdje mogla biti i dugotrajnija.

I na Jadranu slično, idućih dana djelomice sunčano, a na sjevernom dijelu povremeno oblačnije s kišom, i to prije svega na širem riječkom području. Uz južinu i ovdje toplije.

Nagli pad temperature na kontinentalnom dijelu očekuje se već u srijedu. Na DHMZ-u navode 15 stupnjeva, dok norveška stranica Yr za Zagreb previđa tek 12 stupnjeva i sunčano vrijeme uz slab vjetar.

Sedmodnevna prognoza za Zagreb (Screenshot: DHMZ)